Η οικογένεια της ΔΕΗ θρηνεί έναν ακόμη εργαζόμενο

0
3161

Έχασε την μάχη ο εναερίτης της ΔΕΗ που τραυματίστηκε στην διακλάδωση Καλλιφύτου

Η οικογένεια των εναεριτών της ΔΕΗ θρηνεί τον χαμό ενός ακόμη εργαζόμενου.

Ο άτυχος τεχνικός, με πάνω από 30 χρόνια σε έργα ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, εργαζόμενος σε εργολάβο κατασκευής δικτύων διανομής στην περιοχή Δράμας, Καρρά Αχμέτ Χασάν, 54 ετών, πατέρας 2 παιδιών, κατέληξε μετά από βασανιστική μάχη 2 μηνών να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Το δυστύχημα είχε γίνει στις 15/06/2018 στη διακλάδωση Καλλιφύτου στη Δράμα μετά από έκρηξη εναέριου διακόπτη απομονώσεως την ώρα που έκανε χειρισμό απομόνωσης.
Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντος και ηθικά αναμένει από την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να σταθεί κοντά στην οικογένεια του θανόντα σημειώνοντας “Ευελπιστούμε οι ευχές μας να είναι το τελευταίο ατύχημα που συμβαίνει στις τάξεις των εργαζομένων, να εισακουστούν από τους αρμόδιους που έχουν την αποκλειστική ευθύνη και επιτέλους να εφαρμόσουν στο ακέραιο τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τόσες φορές έχουμε αναδείξει ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα”.

Ουκ ολίγα τα εργατικά ατυχήματα
Τον Ιούνιο του 2018 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας Εργατικών ατυχημάτων του έτους 2016.
Σύμφωνα με αυτήν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα το έτος 2016 παρουσίασαν αύξηση 6,3 % σε σχέση με το 2015.
Από την κατανομή του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας παρατηρείται ότι κατά το έτος 2016, από τα 4.739 ατυχήματα, τα περισσότερα (1.139 ατυχήματα, 24,0%) συνέβησαν στον κλάδο Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών και ακολουθούν τα ατυχήματα στους κλάδους της Μεταποίησης (916 ατυχήματα, 19,3%) και των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (558 ατυχήματα, 11,8%). Αντίστοιχα, τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, κατά το έτος 2016 συνέβησαν στον κλάδο των Κατασκευών (11 ατυχήματα, 23,4%) και ακολουθούν οι κλάδοι της Μεταποίησης (7 ατυχήματα, 14,9%), Μεταφορές και αποθήκευση (6 ατυχήματα, 12,8%) και Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (6 ατυχήματα, 12,8%). Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σχετική αύξηση εργατικών ατυχημάτων για το έτος 2016 σε σχέση με το 2015, είναι ο κλάδος Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών κατά 40,0% και ο κλάδος των Μεταφορών και αποθήκευσης κατά 22.5%. Αντίθετα, η μεγαλύτερη σχετική μείωση των εργατικών ατυχημάτων καταγράφηκε στον κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης, Άμυνας και Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης κατά 37,6%.

Σε ανειδίκευτους τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Αναφορικά με το επάγγελμα του παθόντα εργατικό ατύχημα, κατά το έτος 2016, από τα 4.739 ατυχήματα, τα περισσότερα ατυχήματα συνέβησαν σε Ανειδίκευτους Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες (1.219 ατυχήματα, 25,7%) και σε Χειριστές Σταθερών Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού και Συναρμολογητές (μονταδόροι) (1083 ατυχήματα, 22,9%) και σε Απασχολούμενους στην Παροχή Υπηρεσιών και Πωλητές σε Καταστήματα και Υπαίθριες Αγορές (935 ατυχήματα, 19,7%). Αντίστοιχα κατά το έτος 2016 τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα αφορούσαν σε Ανειδίκευτους Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες (17 ατυχήματα, 36,2%), σε Χειριστές Σταθερών Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού και Συναρμολογητές (μονταδόροι) (15 ατυχήματα, 31,9%) και σε Ειδικευμένους Τεχνίτες και Ασκούντες συναφή τεχνικά επαγγέλματα (6 ατυχήματα, 12,8%). Η μεγαλύτερη σχετική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά επάγγελμα του παθόντος το έτος 2016 σε σχέση με το 2015 σημειώθηκε στα στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα κατά 50,0% στους Απασχολούμενους στην Παροχή Υπηρεσιών και Πωλητές σε Καταστήματα, κατά 14,7%, καθώς και στους Χειριστές Σταθερών Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού και Συναρμολογητές, κατά 14,4%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!