900 οι ασθενείς στο ογκολογικό ιατρείο Δράμας

1
7759

– Δ. Κασαράκης: «Οι ογκολόγοι δεν έρχονται στη Δράμα γιατί δεν έχει στηθεί ογκολογικό τμήμα»
– «Tο Νοσοκομείο της Δράμας πρέπει να κινηθεί. Να μην το καθυστερήσει άλλο»


Τις 900 καρτέλες ασθενών αγγίζει το ογκολογικό ιατρείο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Δράμας, από την έναρξή του μέχρι σήμερα (δηλαδή σε διάστημα περίπου 2 ετών), δείγμα των αναγκών που υπάρχουν για τη δημιουργία ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας.
Όπως είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις ανάγκες αυτές, ο ογκολόγος, Διευθυντής Β’, της Ογκολογικης – Χημειοθεραπευτικης Κλινικής Α.Ν.Θ. του «Θεαγενείου» κ. Δημήτρης Κασαράκης: «Το ογκολογικό τμήμα είναι νομίζω απαραίτητο, γιατί υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για πολύ κόσμο που μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Ο αξιότιμος βουλευτής και συνάδερφος κ. Μπλούχος έχει βοηθήσει να γίνει το οργανόγραμμα. Η έγκριση για ίδρυση ογκολογικού τμήματος υπάρχει. Τώρα από εκεί και πέρα δεν ξέρω πως θα το θέσουν σε εφαρμογή. Έχει προκηρυχθεί μια θέση ογκολόγου επιμελητού Α’ η οποία όμως ήταν άγονη. Δεν υπέβαλε κανείς τα χαρτιά του. Πιστεύω ότι αυτό έγινε διότι όλοι ρωτούν και βλέπουν ότι δεν υπάρχει μονάδα. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κλινική, αλλά να υπάρχει μονάδα χημειοθεραπείας η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει το 90% των περιστατικών. Κατά την άποψή μου μπορεί να γίνει εύκολα. Απλώς πρέπει να διαθέσουν ένα χώρο. Νοσηλεύτριες από τη Δράμα που ξέρουν να χειρίζονται και να διαλύουν τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα υπάρχουν και μου δήλωσαν ότι είναι πρόθυμες να έρθουν εδώ να δουλέψουν στο ογκολογικό τμήμα. Γνωρίσω τουλάχιστον δυο νοσηλεύτριες οι οποίες θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τις άλλες. Απλά πρέπει να οριστεί ο χώρος. Να ληφθεί δηλαδή η απόφαση. Όσο για το κόστος των φαρμάκων που το σκέφτονται όλοι, αν το κόστος καλύψει τις ανάγκες εδώ (στη Δράμα) θα αφαιρεθεί από τη Θεσσαλονίκη ή την Καβάλα…».

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με την ένταξη ογκολόγων για τη λειτουργία του τμήματος;
Στο ερώτημα αυτό των «Χ» ο ογκολόγος, Διευθυντής Β’, της Ογκολογικης – Χημειοθεραπευτικης Κλινικής Α.Ν.Θ. του «Θεαγενείου» απαντά: «Ένας ογκολόγος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Για εμένα θα πρέπει να υπάρχουν κανονικά δυο μόνιμοι γιατροί. Οι ογκολόγοι δεν έρχονται στη Δράμα γιατί δεν έχει στηθεί ογκολογικό τμήμα. Πρέπει να στηθεί το ογκολογικό τμήμα. Έχω συζητήσει με πολλούς συναδέρφους και μου λένε όλοι ότι δεν θέλουν να καταθέσουν χαρτιά γιατί δεν υπάρχει τμήμα – μονάδα χημειοθεραπείας, όπως υπάρχει στην Καβάλα. Αν και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να στηθεί πολύ άνετα και εύκολα. Το μόνο μηχάνημα που θα χρειαστεί είναι ένας απαγωγός. Τα κρεβάτια νομίζω υπάρχουν. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα έρθει. Γνωρίζω τις νοσηλεύτριες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Νομίζω ότι το Νοσοκομείο της Δράμας πρέπει να κινηθεί. Να μην το καθυστερήσει άλλο. Τώρα δεν γνωρίζω τι προβλήματα υπάρχουν. Αυτό δεν το γνωρίζω».
Υπενθυμίζεται ότι η αυτόνομη μονάδα χημειοθεραπείας στο Γενικό Nοσοκομείο Δράμας, ορίστηκε με σχετική απόφαση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω της τροποποίησης και συμπλήρωσης του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!