Αρχική Αθλητισμός Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Φιλικός Αγώνας «Χρήστος Νάτσης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Φιλικός Αγώνας «Χρήστος Νάτσης»

Μια διοργάνωση στη μνήμη του προέδρου και ιδρυτή του Πήγασου Δράμας που γίνεται θεσμός

0
168

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου, στο Δημοτικό Γήπεδο Καλού Αγρού «Γεώργιος Μπακαλόπουλος», ο 2ος φιλικός αγώνας στη μνήμη του Χρήστου Νάτση, ιδρυτή και πρώτου προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου «Πήγασος» Δράμας.
Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από φίλους του εκλιπόντος και τη διοίκηση του συλλόγου, εξελίσσεται πλέον σε έναν θεσμό αφιερωμένο στη διατήρηση της μνήμης, του οράματος και των αξιών που πρέσβευε ο ιδρυτής του Πήγασου, Χρήστος Νάτσης.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης τελέστηκε τρισάγιο από τον πατέρα Κυριάκο, παρουσία συγγενών, φίλων και κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο για να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία του Πήγασου Δράμας.
Ο Χρήστος Νάτσης δεν οραματίστηκε απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μια κοινότητα με επίκεντρο τα παιδιά και τον αθλητισμό. Τον Αύγουστο του 2022, μαζί με φίλους του, ίδρυσε τον Πήγασο Δράμας με στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών άθλησης για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων και φιλοδοξιών. Για εκείνον, το τοπικό ποδόσφαιρο αποτελούσε χώρο χαράς, δημιουργίας, ένταξης και εξέλιξης. Παρότι δεν πρόλαβε να δει το όραμά του να υλοποιείται πλήρως, οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα του συνεχίζουν με αφοσίωση το έργο που ξεκίνησε, κρατώντας ζωντανές τις αρχές και τις ιδέες του.
Στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής διοργάνωσης διεξήχθη φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Πήγασο Δράμας και την ομάδα φίλων του Χρήστου Νάτση, με το αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα μηνύματα ενότητας, φιλίας και μνήμης που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους με σημαντική προσφορά στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε ο πρωταθλητής των 100 μέτρων με εμπόδια και φίλος του Χρήστου Νάτση, Κώστας Δουβαλίδης, για τη σημαντική πορεία και τις επιτυχίες του στον ελληνικό στίβο. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε επίσης στον διαιτητή Κώστα Πουλικίδη, την οποία παρέλαβε ο διαιτητής και επίσης φίλος του Χρήστου Νάτση, Τάσος Μαρμαρίδης, καθώς και στον Γιάννη Παπαϊγνατίου, για τη διαχρονική προσφορά του στον αθλητισμό τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως παράγοντας.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά, καθώς οργανώθηκαν δράσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες, γεμίζοντας το γήπεδο με χαμόγελα και ζωντάνια.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Α.Σ. «Πήγασος» Δράμας ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα Κυριάκο για τη διαρκή προσφορά και στήριξή του προς τον σύλλογο και τις αθλητικές του δράσεις.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους του συλλόγου, η μνήμη του Χρήστου Νάτση παραμένει ζωντανή μέσα από την ενότητα, την προσφορά και τη συνέχιση του έργου που ο ίδιος ξεκίνησε, με την υπόσχεση πως ο θεσμός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!