Με εξαιρετικές εμφανίσεις και σημαντικές διακρίσεις ολοκλήρωσαν την παρουσία τους οι αθλήτριες του Συλλόγου Ενόργανης Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας (ΣΕΡΓ Δράμας) στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Παγκορασίδων Ρυθμικής Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, στις 20 και 21 Μαΐου.
Η αποστολή του συλλόγου κατέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια και εξασφαλίζοντας πολλές θέσεις μέσα στις κορυφαίες οκτάδες των αγωνισμάτων, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και τη σταθερή αγωνιστική της πρόοδο.
Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τον Σύλλογο Ενόργανης Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας ήταν η Αικατερίνη Χαραλαμπίδου, η οποία αγωνίστηκε στο Level C 2016 και ανέβηκε τρεις φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας τη 2η θέση στο σύνθετο ατομικό, τη 2η θέση στη μπάλα και τη 2η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα.
Σημαντική ήταν και η παρουσία της Λυδίας Μαυροειδή, η οποία κατέλαβε στο Level B 2017 την 5η θέση στο σχοινάκι και την 9η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα, ενώ η Σοφία Αθανασιάδου τερμάτισε 10η στη μπάλα και 14η στο ελεύθερο πρόγραμμα.
Στην κατηγορία Level A 2016, η Ίρις Σιδέρη κατέκτησε τη 12η θέση στο στεφάνι και τη 14η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα, ενώ η Ελευθερία Παππά κατέλαβε τη 14η θέση στη μπάλα και τη 18η θέση στο στεφάνι.
Αξιόλογη ήταν και η εμφάνιση της Ζωής Τέζα στο Level B 2016, η οποία βρέθηκε στην 6η θέση στο σχοινάκι, εξασφαλίζοντας θέση στην οκτάδα, ενώ η Μαρία Τσελεπίδου κατέλαβε την 11η θέση τόσο στη μπάλα όσο και στο στεφάνι.
Η προπονήτρια των αθλητριών κ. Βασιλεία Κερατίδου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την εμφάνιση των κοριτσιών, τόνισε ότι: «Η φετινή αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών ήταν πολύ καλή. Τα τρία μετάλλια που κατακτήσαμε ήταν μια πολύ σημαντική επιβράβευση για τα παιδιά. Πέρα, όμως από αυτό το αποτέλεσμα αυτό που κρατάμε κυρίως είναι η αγωνιστική τους πρόοδος, καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά ξεκίνησαν σχετικά αργά τη διαδρομή τους στην αγωνιστική ομάδα. Ωστόσο, η πρόοδος τους είναι πολύ μεγάλη. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν υποδειγματικά αυτή τη μεγάλη και απαιτητική διοργάνωση και αποχαιρετούν τη χρονιά με χαμόγελα και πολλή μεγάλη αγωνιστική πρόοδο».
Τέλος, η διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια προς όλες τις αθλήτριες για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, καθώς και προς τις προπονήτριες για τη συνεχή δουλειά, την υπομονή και την καθοδήγησή τους.
Με την επιτυχημένη αυτή παρουσία να αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των κόπων τους, οι αθλήτριες του Συλλόγου Ενόργανης Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κορασίδων Βορείου Ελλάδος Ανσάμπλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Ιουνίου και θα σημάνει την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν.
Τρία ασημένια μετάλλια και θέσεις στην οκτάδα για τις αθλήτριες του ΣΕΡΓ Δράμας στην τελική φάση του πρωταθλήματος παγκορασίδων
Β. Κερατίδου: «Τα παιδιά διαχειρίστηκαν υποδειγματικά αυτή τη μεγάλη και απαιτητική διοργάνωση και αποχαιρετούν τη χρονιά με χαμόγελα και πολλή μεγάλη αγωνιστική πρόοδο»


















