Ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του Υπουργείου

Mε άλλους δυο πα­θολόγους και την δημιουργία δεύτερης παθολογικής κλινικής ενισχύεται το Νοσοκο­μείο της Δράμας

0
3133

Αναγκαίο το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου με Ιατρό Ογκολόγο και Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας

Η προκήρυξη για την θέση επιμελητή Β’ παθο­λογίας έχει ήδη εγκριθεί όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου κ. Ξάνθης σημειώνοντας ότι πρόκειται για την επα­νασύσταση της κατηρ­γημένης από το 2012 Β’ Παθολογικής Κλινικής.

Το πρόβλημα με την λει­τουργία μόνο μίας παθο­λογικής κλινικής εδώ και έξι χρόνια είχε σαν απο­τέλεσμα να πέσει πολύ η ποιότητα των νοσηλευτι­κών υπηρεσιών διότι φι­λοξενεί πολύ περισσότε­ρους ασθενείς από όσους θα έπρεπε. Η υπάρχουσα παθολογική κλινική του Νοσοκομείου έχει αυτή την στιγμή 53 κλίνες και είναι η μοναδική πλην των πανεπιστημιακών με τόσο μεγάλο αριθμό κλι­νών στην Βόρεια Ελλάδα. Με την λειτουργία της Β’ Παθολογικής (δηλαδή και δεύτερης κλινικής) θα γί­νει εφικτό να παρακολου­θούν οι γιατροί λιγότερους ασθενείς. Επιπλέον τα τετράκλινα και πεντάκλινα των θαλάμων θα γίνουν δίκλινα ή τρίκλινα δηλαδή θα υπάρξει καλύτερη εξυ­πηρέτηση των ασθενών. Το νοσηλευτικό προσωπι­κό που υπάρχει και είναι αυξημένο σε σχέση με το 2012 που λειτουργούσαν δυο κλινικές, επαρκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και της δεύτερης κλινικής. Σε αυτό άλλωστε θα συμβάλλει και η προ­σθήκη των δυο επιπλέον παθολόγων.

Τόσο η στάση του Υπουργείου Υγείας όσο και η προσπάθεια του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση συνέτειναν στο να πάρουμε και δεύτερη θέση παθολόγου, ενώ περιμέναμε μία θέση σημειώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου εξηγώντας ότι οι δυο επι­πλέον παθολόγοι θα είναι στις θέσεις τους εντός του 2019 λόγω και του χρόνου που απαιτούν οι διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ότι οι υποδομές που υπάρχουν σε μη­χανολογικό εξοπλισμό μπορούν να εξυπηρε­τήσουν τις ανάγκες των δυο παθολογικών που θα λειτουργήσουν. Σε ότι αφορά τα φάρμακα ωστόσο σημειώνει ότι ναι μεν υπάρχει επάρκεια αλλά δεν υπάρχει ποικιλία ειδικά στα αντιβιοτικά. Η βοήθεια πάντως της διοί­κησης στην προσπάθεια του προσωπικού και στον εκσυγχρονισμό του Νοσο­κομείου είναι αμέριστη.

Ο σημερινός διοικητής (κ. Λιάτσης) που υπηρετεί από τον Αύγουστο του 2016 είναι ο μόνος που έχει τρέξει το ΕΣΠΑ όσο κανείς άλλος τα τελευταία δέκα χρόνια και έχουν περάσει 4 διοικητές” ση­μειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών του Νοσοκομείου κ. Ξάνθης.

Σε ότι αφορά τις ανά­γκες του Νοσοκομείου πάντως και ειδικά σε ότι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν καταγράφεται ως πρωτεύον το θέμα του νέου οργανογράμμα­τος που αποφασίστηκε από πέρσι από το Νοσο­κομείο της Δράμας αλλά πρέπει να υπάρξει σχε­τική απόφαση και από το Υπουργείο Υγείας.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το νέο οργανόγραμμα του Νοσο­κομείου προβλέπει νέες θέσεις μεταξύ αυτών και θέσεις ογκολόγων, αιμα­τολόγων κλπ.

Ειδικά σε ότι αφορά τους ογκολόγους με το νέο οργανόγραμμα θα λειτουργήσει τμήμα βραχείας νοσηλείας όπως αυτό που εξυπηρετεί τους ογκολογικούς ασθενείς στο Νοσοκομείο της Κα­βάλας.

Σε ότι αφορά το θέμα της εξεύρεσης ιατρών ογκολόγων που θέλουν να υπηρετήσουν στη Δράμα, κάτι το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού στο παρελθόν, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν δέκα χρόνια. Αυτή την στιγμή υπάρχουν ήδη τρείς ογκολόγοι σε αναμονή οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης ιατρών του Νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι ενδια­φέρον υπάρχει και από αιματολόγους και μάλι­στα βραβευμένους που θέλουν να έρθουν στην Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!