Απαιτούνται λύσεις για τον στίβο

0
1912

Αρχικά η πανδημία, στη συνέχεια το ταρτάν και ακολούθως τα έργα για τις κερκίδες
αφήνουν τους αθλητές μακροχρόνια χωρίς τους κατάλληλους χώρους προπονήσεων

Δυο χρόνια χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τις αθλητικές υποδομές του δημοτικού σταδίου βρίσκονται περισσότεροι από 400 αθλητές του στίβου στη Δράμα, καθώς από τη μια πλευρά
υπάρχει η απαγόρευση των προπονήσεων λόγω της πανδημίας και από την άλλη τα έργα για την αλλαγή του ταρτάν που δεν επέτρεψαν τη χρήση του σταδίου «Αλέκος Φρούσιος».
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο αν ληφθεί υπόψη ότι δρομολογήθηκε ήδη και το έργο της ανακατασκευής των κερκίδων που μπορεί να χρειαστεί 2 ή 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και κανείς δεν γνωρίζει αν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προπονήσεις οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου.
Η εξεύρεση λύσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν, έστω προσωρινά με κάποιον εναλλακτικό τρόπο, οι προπονητικές ανάγκες εκατοντάδων Δραμινών αθλητών του στίβου μοιάζει επιτακτική για να μην υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες στον αθλητισμό της Δράμας, όπως τουλάχιστον λένε οι άνθρωποί του.

Όπως είπε για το θέμα αυτό στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης: «Δυστυχώς, σε επίπεδο υποδομών σήμερα στη Δράμα, υπάρχουν γήπεδα αλλά όχι στίβος. Η διάθεση χώρου προπονήσεων στα υπόλοιπα γήπεδα πλην του δημοτικού σταδίου, είναι θέμα αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής… Ας μην ξεχνάμε ότι και τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι δημοτικά. Ακόμη και το βοηθητικό γήπεδο της Δόξας είναι στη δικαιοδοσία του δήμου. Η Δόξα το είχε παραχωρήσει στον δήμο για να μπορέσει να γίνει το έργο του βοηθητικού γηπέδου. Θα μπορούσε ενδεχομένως, κάποιες ώρες, σε συνεννόηση με την ομάδα, να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αυτός ο χώρος. Θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή ίσως και το γήπεδο «Αβέρωφ» δίπλα από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού. Η θέση η δική μας ως παράταξη, είναι ότι αθλητικές υποδομές υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Θα έπρεπε, γνωρίζοντας ότι θα απαιτηθούν συγκεκριμένα έργα για το ταρτάν του δημοτικού σταδίου “Αλέκος Φρούσιος” αλλά και για τις κερκίδες, να προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις, ώστε να γίνουν μικροπαρεμβάσεις σε κάποιους από τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους άθλησης, ώστε να παραδοθούν στους αθλητές που δεν μπορούν να προπονηθούν στο δημοτικό στάδιο. Δεν έχει γίνει καν κάποια πρόσκληση προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής. Από τη μια πλευρά είναι ανίκανοι να εκτελέσουν έργα και από την άλλη, ανοίγουν έργα που δεν μπορούν να τελειώσουν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Όπως γίνεται στην περίπτωση της 19ης Μαΐου με τους επαγγελματίες ή στην περίπτωση του δημοτικού σταδίου με τους αθλητές, τους συλλόγους και τους δημότες που αθλούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και θεσμοθετημένοι φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο ή οι εργολήπτες, των οποίων η άποψη θα έπρεπε να έχει ζητηθεί από τον δήμο. Θα έπρεπε να γίνει, ένας προγραμματισμός με βάση του πως θα γίνει, για παράδειγμα το έργο των κερκίδων, ώστε να δούμε αν όντως θα μπορεί να λειτουργήσει το στάδιο για προπονήσεις. Αν δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω του εργοταξίου, θα έπρεπε να διερευνηθούν τρόποι και λύσεις για τις ανάγκες των προπονήσεων του στίβου».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη + Ζωή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) κ. Γιάννης Μυστακίδης υπογραμμίζει στα «Χ» ότι εδώ και δυο χρόνια (ένα χρόνο με την πανδημία και ένα χρόνο λόγω των έργων του ταρτάν) οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν στο δημοτικό στάδιο «Όταν ο Κώστας Δουβαλίδης, που είναι ο πρώτος αθλητής εμποδίων στην Ελλάδα, θα φύγει για να μετακινηθεί μέσω του ΣΕΓΑΣ σε άλλους πλήρεις χώρους, για να μπορεί να προπονηθεί, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι σε επίπεδο εθνικών ομάδων εφήβων νεανίδων, καταλαβαίνει κανείς τι συνεπάγεται αυτό. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση ισότιμα με τα παιδιά άλλων περιοχών. Το ταρτάν ξεκίνησε να γίνεται με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε αλλά αυτή η σύμβαση έχει και χρονοδιάγραμμα περάτωσης του έργου. Υπάρχει επίσης η προοπτική της έναρξης των έργων για τις κερκίδες. Από τη στιγμή που μπαίνει ένας εργολάβος σε έναν αθλητικό χώρο, αυτός ο χώρος «ανήκει» στον εργολάβο, μέχρι να περατωθεί και να παραδοθεί το έργο. Κατά συνέπεια ο εργολάβος απαγορεύει ακόμα και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε, από τη μια πλευρά αυτή τη στιγμή οι αθλητές δεν μπορούν να μπουν στο στάδιο λόγω των έργων του ταρτάν και από την άλλη θα έχουμε την έναρξη της κατασκευής του έργου των κερκίδων που μπορεί να κρατήσει και 2-3 χρόνια και οι αθλητές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον αθλητικό χώρο. Δυστυχώς για το κομμάτι του στίβου στη Δράμα, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι δυσοίωνη. Δυστυχώς θα σταματήσουν να λειτουργούν οι σύλλογοι. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Θα πρέπει οπωσδήποτε η Δημοτική Αρχή να βρει έναν τρόπο ώστε να μπορούν να προπονούνται περισσότεροι από 400 αθλητές του στίβου, όταν θα κλείσει εντελώς το γήπεδο, λόγω της κατασκευής των κερκίδων. Τα παιδιά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές του δημοτικού σταδίου, έναν χρόνο λόγω της πανδημίας και έναν χρόνο λόγω των έργων στο ταρτάν. Αν προσθέσουμε και άλλα 2-3 χρόνια για τα έργα των κερκίδων, τότε πολύ φοβάμαι ότι μιλούμε για κίνδυνο καταστροφής του στίβου στη Δράμα, οικονομική και προπονητική. Κυρίως για τα παιδιά των αναπτυξιακών τμημάτων, στα οποία βασίζεται ο στίβος…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!