Αυξημένο και φέτος το ενδιαφέρον για εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο

0
5238

Ν. Γιαμαλής στα «Χ»: «Η διαδικασία αιτήσεων για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου»

Αυξημένο είναι και φέτος το ενδιαφέρον των γονέων για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2021-2022 ξεκίνησε από τις 10 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου (gymmdram@sch.gr), όπως εξήγησε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γιαμαλής. Ο κ. Γιαμαλής πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν ηλεκτρονικά την αίτηση για τις εισαγωγικές εξετάσεις 2021 -2021 από την ιστοσελίδα του σχολείου.
Μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους. Εντός δύο εργάσιμων ημερών το σχολείο θα τους αποστείλει επιβεβαίωση και αριθμό πρωτοκόλλου μαζί με την αίτησή τους στο e-mail που έχουν δηλώσει. Αν δεν λάβουν απάντηση εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα της αίτησης, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο στο 2521028191.
Αν πρόκειται για κηδεμόνες δύο υποψηφίων (π.χ. δίδυμα), πρέπει να κάνουν δύο ξεχωριστές αιτήσεις. Επίσης, με το τέλος των αιτήσεων θα γίνει ενημέρωση για τον προγραμματισμό που ορίζει τις ημέρες και ώρες των εξετάσεων.
Η διαδικασία επιλογής διεξάγεται από επιτροπή επιλογής που συγκροτείται για τον σκοπό αυτό από το Υπουργείο. Τα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι: Διάκριση ηχοχρωμάτων, ρυθμός, ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό) σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Ειδικότερα, ο μαθητής καλείται:
1. Να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει.
2. Να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
3. Να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
4. Να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
5. Να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο (ξυλόφωνο) μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) που ακούει στο πιάνο.
6. Να εκτελέσει, εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου, ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.
7.Να αναγνωρίσει, μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα, α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού, β) τις βασικές κατηγορίες οργάνων – Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά και γ) τo ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών (ομαδική διά ζώσης ακρόαση ηχητικού αρχείου).

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαμαλής, ειδικότερα για το θέμα των καταταρκτηρίων εξετάσεων, δηλαδή τις περιπτώσεις μαθητών που φοιτούν σε άλλα σχολεία και θέλουν να συνεχίσουν στο Μουσικό Σχολείο, υπάρχει αυτή η δυνατότητα εφόσον έχουν κάποιες μουσικές γνώσεις. Οι εξετάσεις αυτές που θα είναι του επιπέδου της τάξης που θέλουν να παρακολουθήσουν θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!