Χρειάζεται περισσότερη μέριμνα το προαύλιο του Γυμνασίου Αρρένων

0
1830

Δημήτρης Ιωαννίδης: «Πλημμελής η συντήρηση του χώρου και καλό θα ήταν ο Δήμος Δράμας να μεριμνήσει».

Ελλιπής είναι η συντήρηση στον αναπλασμένο εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου Αρρένων. Η Raycap, που έκανε τη δωρεά για την ανάπλαση του χώρου, είχε την ευθύνη της συντήρησης του χώρου μέχρι 31 Αυγούστου του 2019. Αυτό επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Project Δράμα 2020, κ. Ιωαννίδης, απευθυνόμενος στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης είπε ότι πλέον υπάρχει πλημμελής συντήρηση του χώρου και καλό θα ήταν ο Δήμος Δράμας να μεριμνήσει προκειμένου να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο για την διατήρησή του.

Ο χώρος, από τη στιγμή που παραδόθηκε πλήρως εντός του 2019, κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών του σχολείου, αλλά χιλιάδων ακόμη δραμινών και όχι μόνο που τον επισκέπτονται όλο τον χρόνο. Με βάση την επισκεψιμότητα θα μπορούσε να πει κανείς ότι λειτουργεί περισσότερο ως πάρκο αναψυχής για πολλές οικογένειες της Δράμας. Κατά συνέπεια η χρήση του είναι συνεχής και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ανάγκες φροντίδας του χώρου να είναι μεγαλύτερες. Κατ’ αυτή την έννοια ο Δήμος θα πρέπει ίσως να παρέχει περισσότερη μέριμνα, καθώς ο ιδιώτης που είχε την ευθύνη της συντήρησής του παρέδωσε τα ηνία στον Δήμο.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι η πλήρως ανανεωμένη εικόνα του προαύλιου χώρου του ιστορικότερου σχολείου της πόλης μας ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο που μαζί με τη μελέτη, η οποία έχει γίνει από την αρχιτέκτονα τοπίου Έλλη Παγκάλου (η οποία έκανε και τη μελέτη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ξεπερνά σε κόστος το 1.200.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της RAYCAP, κ. Κώστας Αποστολίδης που υπήρξε κατά το παρελθόν μαθητής του σχολείου.
Στην αυλή του σχολείου έγινε επίστρωση δαπέδου με νέο υλικό και έγχρωμο σκυρόδεμα, τεχνοτροπία που συναντάται κυρίως στην Ιταλία. Το υλικό είναι εγκεκριμένο από την Ε.Ε. για σχολεία και προαύλιους χώρους. Είναι μεν ανάγλυφο για να είναι αντιολισθητικό, αλλά προφυλάσσει από σοβαρούς τραυματισμούς τα παιδιά. Το νέο υλικό του δαπέδου τοποθετήθηκε ανατολικά, νότια και δυτικά του σχολείου. Το παλαιότερο δάπεδο περιελάμβανε τμήματα με τσιμέντο, με πλάκες πεζοδρομίου και με άσφαλτο, δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για τη σχολική αυλή.
Όσον αφορά την ανατολική πλευρά της αυλής του σχολείου, εκεί τοποθετήθηκαν δύο γήπεδα μπάσκετ με συνθετικό ελαστικό δάπεδο ενδεδειγμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού.
Πέρα από αυτό, στη νοτιοανατολική πλευρά της αυλής δημιουργήθηκαν δύο γήπεδα πολλαπλών χρήσεων για χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5×5, τένις κτλ.
Παράλληλα, στον χώρο όπου υπάρχει πράσινο έγινε μία ευρεία αναδιάρθρωση που, όπως
είναι γνωστό, περιλαμβάνει ανισοϋψή σημεία πρασίνου, πάγκους, περιοχή με παιχνίδια
φυσικής, περιφραγμένο λαχανόκηπο και οπωρώνα. Πολλά από τα όργανα που τοποθετήθηκαν έχουν παραγγελθεί από το εξωτερικό.
Στον σημερινό χώρο πρασίνου φυτεύτηκαν και νέα δέντρα, όπως και σύστημα αυτόματου
ηλεκτρονικού ποτίσματος με 20 κλάδους, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ