Τέθηκε θέμα και για τη χρήση της πισίνας από τους πολίτες εκτός αθλητικών συλλόγων.
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κολυμβητήριο σε σχέση με όσα είχε προτείνει ο μελετητής κατά την παρουσίαση της μελέτης στατικής επάρκειας τον Μάρτιο του 2019, ζήτησε η παράταξη Πόλη+Ζωή δια του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Μλεκάνη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας που έγινε τη Δευτέρα, προκειμένου το κολυμβητήριο να είναι ασφαλές για τους χρήστες του.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αιφνίδια το κλείσιμο του κολυμβητηρίου λόγω ηλεκτρομηχανολογικού προβλήματος. Όπως είχε γίνει γνωστό από την Δημοτική Αρχή, το κολυμβητήριο πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής. Ωστόσο, υπήρξαν αιχμές τόσο από τις δημοτικές παρατάξεις όσο και από τον ΚΟΔ για το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν διευθετηθεί νωρίτερα και κατά συνέπεια να μην οδηγηθεί το κολυμβητήριο, έστω και προσωρινά, σε κλείσιμο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας έθεσε επίσης ένα θέμα που αφορά τη χρήση του από πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε συλλόγους.
“Βάσει του κανονισμού λειτουργίας μπορεί ένας πολίτης ο οποίος δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, να κάνει κολύμβηση εκεί. Ωστόσο, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τον αρμόδιο που θα μπορεί να φροντίσει για την ασφάλεια αυτών των κολυμβητών. Θα πρέπει λοιπόν είτε να μιλήσουμε με τους δυο συλλόγους ώστε οι δικοί τους δάσκαλοι κολύμβησης να επιβλέπουν τους μεμονωμένους κολυμβητές ή να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα είναι υπεύθυνος για αυτό το θέμα” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι δεν έχουν την δυνατότητα όλοι οι πολίτες να διαθέτουν χρήματα στους συλλόγους για να κάνουν χρήση της πισίνας.
Για το ίδιο θέμα η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κα Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, απάντησε ότι σε όλα τα γυμναστήρια (εννοώντας προφανώς και τα κολυμβητήρια) προβλέπονται ώρες προπόνησης για το κοινό με φροντίδα του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Ειδικά για το κολυμβητήριο απαιτείται η ύπαρξη ναυαγοσώστη, όπως είπε η κα Τόλιου, προσθέτοντας “αν προβούμε στην πρόσληψη του ναυαγοσώστη μπορούμε να διαθέσουμε μια λωρίδα για τις ανάγκες του κοινού. Βέβαια, είναι γνωστό ότι οι δυο κολυμβητικοί σύλλογοι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε ώρες από αυτές που τελικά παίρνουν. Τελικά τίθεται και το ερώτημα εάν η αμοιβή του ναυαγοσώστη θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή αν θα υπάρξει κάποια οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη;”.