Ο θρύλος συνώνυμο με την μεγάλη ιστορία της Δόξας δεν είναι πια εδώ
Έκλεισε ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποδοσφαιριστή και μεταξύ άλλων θρύλου της Δόξας Δράμας Τάκη Λουκανίδη.
Η οικογένειά του τίμησε την μνήμη του ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε όσο λίγοι στα ελληνικά γήπεδα.
Το ετήσιο μνημόσυνο του κορυφαίου αθλητή που έφυγε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, έχοντας υποστεί έμφραγμα, έγινε στις 5 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς στην Αθήνα.
Ο Τάκης Λουκανίδης θεωρήθηκε ως ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ Κομοτηνής, έφτιαξε όνομα στην Δόξα Δράμας, ενώ κρέμασε τα παπούτσια του αγωνιζόμενος μία σεζόν για λογαριασμό του Άρη.
Φυσικά, στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου έχει ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε για σχεδόν μία δεκαετία, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο. Με τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης πήρε άλλο ένα Κύπελλο, ενώ με τους «μαυραετούς» της ιδιαίτερης πατρίδας του είχε 3 παρουσίες στον τελικό της διοργάνωσης!
Θυμίζουμε ότι ο θρύλος της Δόξας και του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ Κομοτηνής και το 1955 υπέγραψε στη Δόξα Δράμας. Στα πέντε χρόνια του στον σύλλογο γνωρίζει στιγμές δόξας, που παρόμοιες δεν είχε ζήσει ως τότε επαρχιακό σωματείο, αφού οι «μαυραετοί του Βορρά» φτάνουν τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα το 1958 έγινε ο μόνος παίκτης εκτός ΠΟΚ που κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας για το παιχνίδι του Κυπέλλου Εθνών με την πανίσχυρη Γαλλία των Φοντέν και Κοπά.
Το 1962 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Μάλιστα, ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας του αήττητου πρωταθλήματος την σεζόν 1963-64. Σε 142 αγώνες στην Α΄ Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο.
Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965, όπου αγωνίστηκε και εκεί. Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 45 αγώνες έχοντας οκτώ γκολ ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο το 1970. Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας (1958-1967) και σκόραρε 3 φορές.