Επί τάπητος η ανάπτυξη του αθλητισμού στη Δράμα

0
2043

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Δρόμοι Άθλησης στη Δράμα” το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel απο την Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020.
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της παράταξης για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ έγινε και ανοιχτός διάλογος με το κοινό.
Ομιλητές ήταν εξειδικευμένα άτομα που έχουν εργαστεί σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και ήταν, η Μαγδαληνή Ρουσσέτη (Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας, Αθλητισμού-Πολιτισμού, Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης), ο Νίκος Ιλανίδης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Αθλητισμού Δήμου Σερρών), ο Δημήτρης Τζεφαλής (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Συγγραφέας, Μαραθωνοδρόμος), ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Σ.Ε.Π) και ο Πέτρος Γιαννακοβίτης (Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κυανού Σταυρού.


Όπως είπε σχετικά με την εκδήλωση στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμας 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης “Ο αθλητισμός, μαζί με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την παιδεία, είναι βασικοί πυλώνες του Δήμου. Είναι παράγοντες που εάν εμπλακούν μπορούν να δημιουργήσουν αναπτυξιακή προοπτική για την Δράμα. Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμά μας για τον αθλητισμό παράλληλα με μία εκδήλωση πολύ ενδιαφέρουσα που αφορά τον μαζικό αθλητισμό στον Δήμο της Δράμας ο οποίος έχει την αρμοδιότητα των υποδομών του. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στις αθλητικές υποδομές. Μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι όταν έχουμε την γνωστή κατάσταση με το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Στάδιο και τους αθλητικούς χώρους που στερούνται άδειας. Χρειάζεται πολύ δουλειά στο τμήμα των υποδομών και στην κατεύθυνση να φέρουμε πιο πολλούς δραμινούς πιο κοντά στον αθλητισμό μέσω του Δήμου. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, όπως και η ταυτότητα που μπορεί να δημιουργήσει η Δράμα στον αθλητισμό. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε την τύχη ως Δράμα να έχουμε μια Ολυμπιονίκη. Το όνομα και μόνο της Άννας Κορακάκη ή του Κώστα Δουβαλίδη και άλλων, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον Δήμο και στο κομμάτι της εξωστρέφειας. Να τραβήξει παιδεία, στον αθλητισμό, να δημιουργήσει δημιουργική απασχόληση γύρω από τον αθλητισμό. Έχουμε μέρη που ενδείκνυνται για όλα αυτά. Για mountain bike, για τρέξιμο, για προπονήσεις των ομάδων. Αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε.
Ο κ. Νίκος Ιλανίδης, υπεύθυνος αθλητισμού Δήμου Σερρών, πού ήταν ομιλητής στην εκδήλωση είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μεταξύ άλλων “Στόχος είναι να μεταφερθεί στην εκδήλωση το τρόπος που εμείς στον Δήμο Σερρών υλοποιούμε αθλητικές δράσεις και προγράμματα αθλητισμού κ.ο.κ. Έχουμε φθάσει κάποιες από τις δράσεις μας να έχουν μεγάλη ιστορία. Αυτό μπορεί να γίνει και εδώ, με δράσεις που θα καθιερώνονται και θα γιγαντώνονται χρόνο με το χρόνο. Στόχος δικός μας στον Δήμο Σερρών είναι να αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα. Αξιολογούμε τις προτάσεις. Στηρίζουμε πρώτα τους θεσμούς. Έχουμε ένα από τα καλύτερα εργασιακά πρωταθλήματα μπάσκετ με 300 αθλητές. Τον γύρο της πόλης των Σερρών και πολλά ακόμη… Η φιλοσοφία μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να κάνουν οργανωμένα αυτό που αγαπούν. Μέσα από άλλες δράσεις, αναπτύσσουμε τον αθλητικό τουρισμό. Αυτή την στιγμή ήδη διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης και το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε πάνω από 1500 επισκέπτες στις Σέρρες για ένα τριήμερο, από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Στόχος μας είναι να έχουμε κόσμο 10 -15 φορές τον χρόνο από αυτές τις δραστηριότητες μόνο. Αυτή η προσπάθεια μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό γίνεται τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια”.
Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, επίσης ομιλητής στην εκδήλωση, γυμναστής, αθλητής και οργανωτής αγώνων ορεινού τρεξίματος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι θα πρέπει να δούμε πως μια δραστηριότητα μπορεί να εφαρμοστεί στο κατάλληλο περιβάλλον σε άλλο τόπο και να έχει θετικά αποτελέσματα. Μια τέτοια πρακτική είναι και το ορεινό τρέξιμο, το οποίο στην Δράμα εξασκείται εδώ και 14 χρόνια με πολύ καλές προοπτικές αφού η περιοχή μας έχει όλα τα εχέγγυα για να διοργανώσει τέτοιους και μεγαλύτερους αγώνες. Απλά θέλει οργάνωση, όραμα και ένα σωστό προγραμματισμό. Ο Νομός Δράμας και ο Δήμος έχουν φυσικά άλση και ορεινά σημεία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν αντίστοιχες δράσεις. Η Δράμα αρχίζει τώρα να ανακαλύπτει τον αθλητισμό στο φυσικό περιβάλλον. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. ο Δημήτρης Τζεφαλής (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Συγγραφέας, Μαραθωνοδρόμος), ομιλητής στην εκδήλωση, ανέπτυξε το θέμα “Το τρέξιμο ως διαδρομή ζωής”. Όπως είπε υπάρχουν τρόποι μέσα από αυτό για την ανάπτυξη της ευεξίας μας και της δημιουργικής μας δραστηριότητας ως πολίτες. Ο ίδιος μίλησε για ιδέες που μπορούν να αναπτύξουν το τρέξιμο ώς δραστηριότητα στην Δράμα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. H εκδήλωση είναι όπως είπε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία του Project, από την οποία ο κόσμος θα μπορούσε να πάρει ιδέες και να τις υλοποιήσει. Στον Δήμο της Δράμας, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται και ο κόσμος έχει ανάγκη να βγεί έξω και να τρέξει για να νοιώσει αυτή την ευεξία που φέρνει το τρέξιμο.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας βάζει συνεχώς κόσμο σε αυτή την λογική. Αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν και άλλες συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να αναπτυχθεί και άλλο το αντικείμενο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!