Επιτυχημένη η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου

0
3317

Περισσότεροι από 60 επιστήμονες βρέθηκαν το Σάββατο στην Δράμα

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας πραγματοποίησε το Σάββατο με επιτυχία την δεύτερη επιστημονική ημερίδα του, από το περασμένο φθινόπωρο με την συμμετοχή περισσότερων από 60 επιστημόνων από την Δράμα, την Καβάλα και Ξάνθη.

Η επιτυχία της ημερίδας από πλευράς συμμετοχής και ενδιαφέροντος ενθαρρύνει τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της Δράμας να προχωρήσει και στις επόμενες δυο επιστημονικές ημερίδες που θα διοργανώσει στην Δράμα.
Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου με αντικείμενο την οδοντική προσθετική και αμέσως μετά στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με αντικείμενο την περιοδοντολογία είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Δράμας κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος.
Η ημερίδα που έγινε το Σάββατο πάντως στην Δράμα είχε ως αντικείμενο την Χειρουργική Στόματος και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δράμας. Μετά το πέρας της ημερίδας δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης και τα αντίστοιχα μόρια (4,5) για το θεωρητικό και (1,5) για το πρακτικό καθώς και (1) για οδοντιάτρους από άλλους Συλλόγους, στα πλαίσια της Σ.Ε.Ε.Ο. (Συνεχής Επαγγελματική Επιμόρφωση των Οδοντιάτρων).
Η θεματολογία της ημερίδας περιελάμβανε ζητήματα που σχετίζονται με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό και εργαλεία για την εκτέλεση επεμβάσεων χειρουργικής του στόματος στο οδοντιατρείο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Θεόδωρος Δερβίσογλου, πτυχιούχος οδοντιατρικής σχολής ΑΠΘ, DDS, MSc Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής κι Ακτινολογίας ΑΠΘ.
Τις συνήθεις επεμβάσεις χειρουργικής του στόματος στο οδοντιατρείο, θέμα που ανέπτυξε ο Στέλιος Καραμάνης, DDS, PhD. απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μεταξύ άλλων εκπαιδευτής και διδάσκων στο πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Την προεγχειρητική εκτίμηση της χειρουργικής δυσκολίας στην εξαγωγή των σωφρονιστήρων, θέμα που ανέπτυξε ο κ. Κωνσταντίνος Κούγιας. Την αντιμετώπιση ασθενών υπό αντιθρομβωτική αγωγή θέμα που ανέπτυξε ο κ. Θεόδωρος Λιλλής, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων υποψήφιος διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ .
Την αντιβιοτική και αναλγητική αγωγή στη χειρουργική του στόματος που ανέπτυξε ως θέμα η κα Βασιλική Γαλανοπούλου, δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τριετούς μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της «Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας» της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα: Ενδείξεις θεραπευτικών επιλογών και προβληματισμοί, θέμα που ανέπτυξε ο κ. Αναστάσιος Τσίρλης Καθηγητής στο Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρ. Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το πρακτικό μέρος περιελάμβανε επιτραπέζιες επιδείξεις χειρουργικών τεχνικών και συζήτηση σε μικρές ομάδες με τους εκπαιδευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!