Γ. Δεμερτζής: Να μην βάζουμε τρικλοποδιές στο Φεστιβάλ

0
4662

Αιχμές του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού για δυο από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Η συμπληρωματική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Δράμας και η ενίσχυση του Φεστιβάλ ήταν αναγκαία καθώς προβλέπεται ο Δήμος Δράμας να ενισχύσει με 225.000 ευρώ τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε ξεχωριστό κωδικό για την προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, σημείωσε χθες μιλώντας στα “Χ” ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής.

Ο ίδιος δίνοντας περαιτέρω στοιχεία για τις παλιές οφειλές του Πολιτιστικού Οργανισμού είπε ότι “Την εποχή που συ­ντασσόταν ο προϋπολογισμός, η Οικονομική Υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει εκείνη τη στιγμή σε επιπλέον οικονομική ενί­σχυση για να καλύψουμε μια επιτακτική ανάγκη που προ­έκυψε τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2019. Η επι­τακτική ανάγκη αφορούσε στις αποζημιώσεις ωρομισθίων του Δημοτικού Ωδείου που κέρδι­σαν δικαστικά τα οφειλόμενα προς αυτούς από την περίοδο 2012 -2013. Η δημοτική παρά­ταξη Πόλη+Ζωή ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν είχαν πλη­ρωθεί αυτοί οι άνθρωποι. Οι ωρομίσθιοι καθηγητές λοιπόν, απαιτούσαν να πληρωθούν άμεσα, διαφορετικά θα προ­χωρούσαν σε κατασχέσεις. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστό­δουλο Μαμσάκο, αφού προ­ηγήθηκε επικοινωνία με τους καθηγητές. Κάναμε συμφωνία να αποπληρώσουμε το χρη­ματικό ποσό που οφείλουμε σε δυο δόσεις, μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Οι οφειλές δεν αφο­ρούν μόνο στους ωρομίσθιους καθηγητές αλλά και κάποιους προμηθευτές του Ωδείου. Όλες αυτές οι πληρωμές, για να γίνουν, έπρεπε να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του Ορ­γανισμού την φετινή χρονιά. Το συνολικό ποσό της οφειλής που περιλαμβάνει καθηγητές και προμηθευτές ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουμε ικανοποιήσει τα οφει­λόμενα ποσά προς τους κα­θηγητές, ποσό ύψους 160.000 ευρώ, ενώ μένει σε εκκρεμότη­τα ποσό ύψους 100.000 ευρώ, που θα ικανοποιηθεί την επό­μενη χρονιά”.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστι­κού Οργανισμού του Δήμου της Δράμας, κ. Δεμερτζής, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του δημοτικού συμβούλου κ. Μ. Μλεκάνη και της παράταξης Πόλη+Ζωή, όπως αυτό εκφρά­στηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι σε πραγματική βάση. Ο κ. Δεμερτζής διερωτήθηκε «ποιο είναι το ενδιαφέρον του κ. Μ. Μλεκάνη για τον Πολιτι­στικό Οργανισμό όταν ο ίδιος προσπαθεί να κατεβάσει κατά 140.000 ευρώ τον προϋπολο­γισμό του, με την πρόταση που κατέθεσε;»

Ο πρόεδρος του Πολιτιστι­κού Οργανισμού αναρωτή­θηκε “Πώς θα ενισχυθεί το φεστιβάλ όταν είναι γνωστό ότι έχουμε να καταβάλλουμε οφειλές ύψους 250.000 ευρώ; Θα ήθελα να έχουμε μια πιο ώριμη και πιο σωστή αντιπο­λίτευση. Θέλω να συγχαρώ την παράταξη Project που έδειξε ότι γνωρίζει τα προβλή­ματα και στάθηκε δίπλα στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Τα χρήματα που θα πάρουμε για την προγραμματική σύμβαση, θα χρησιμοποιηθούν αποκλει­στικά και μόνο για τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Βγήκε στην δημοσιότητα μια αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας μέσα από τις καταγγελίες των παρατάξεων Πόλη+Ζωή και Αυτοδιοίκηση Πολιτών. Το εν­διαφέρον είναι ψευδές. Θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και στο Φεστιβάλ. Η αντιπολί­τευση πρέπει να γίνεται προς την σωστή κατεύθυνση και όχι να βάζουμε τρικλοποδιές σε θεσμούς σαν το Φεστιβάλ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ