– Τι ζήτησε ο ιατρικός Σύλλογος Δράμας, αλλά τελικώς δεν έγινε πράξη
– «Η ένταξη ενός αναισθησιολόγου για πέντε ή δέκα ημέρες δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το κουκουλώνει»
Είναι θετικό κάθε τι που γίνεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας, δηλώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η γραμματέας τού Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα Όλγα Βασιλείου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ένταξη τής αναισθησιολόγου που μετακινήθηκε από τον Ευαγγελισμό στο Νοσοκομείο Δράμας, προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, η ένταξη ενός αναισθησιολόγου, για πέντε ή δέκα ημέρες δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το κουκουλώνει, για να συμπληρώσει: «Αυτές είναι μεσοβέζικες λύσεις. Εμείς ως ιατρικός σύλλογος ζητήσαμε δυο πράγματα, τα οποία δεν έγιναν. Το πρώτο είναι να χαρακτηριστεί άγονο το Νοσοκομείο Δράμας και το δεύτερο είναι μια συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Αυτό ζητήσαμε παρουσία όλων των βουλευτών της Δράμας. Το ζητάμε και τώρα. Θέλουμε μια συνάντηση ώστε να της μεταφέρουμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας, διότι αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί μια λύση όσον αφορά τη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας». Η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, διευκρίνισε ότι κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν υπάρχουν μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για ένα βραχύ χρονικό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά πάντως την ανάγκη για τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Δράμας ως «άγονο» και η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε προ ημερών, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, με την ιδιότητα και της δημοτικής συμβούλου είχε επισημάνει ότι: «Πρέπει να χαρακτηριστεί επιτέλους άγονο το Νοσοκομείο Δράμας σύμφωνα και με την πρόταση που υιοθέτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας. Να γίνουν κινήσεις από την ΠAMΘ, από όλους τους δημάρχους, από τους βουλευτές του Νομού, ώστε το Νοσοκομείο Δράμας να μπει στα άγονα Νοσοκομεία Β΄ Ζώνης, κάτι που θα προσφέρει επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς, και οικονομικά και κίνητρα εξέλιξης. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε καινούριους γιατρούς για να εγκατασταθούν μόνιμα στην πόλη μας. Δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει, μιας και σ’ αυτή την κατηγορία ενταγμένα είναι ήδη το Νοσοκομείο Ναυπλίου, Θήβας, Ξάνθης, Κομοτηνής και άλλα».
Από την πλευρά της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας, μεταξύ άλλων ότι: «Απαιτούμε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να φροντίσουν αμέσως για την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής και ολόκληρου του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Να υλοποιήσουν επιτέλους τα από Μάρτιο 2020 αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για πρόσληψη μόνο με έλεγχο τυπικών προσόντων και χωρίς κρίση όλων των ειδικευμένων ιατρών που έχουν υποβάλλει αίτηση για μόνιμη θέση ΕΣΥ χωρίς απαραίτητα να προσληφθούν στο ίδιο νοσοκομείο όπου υπέβαλλαν την αίτηση και για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων».