Ιάκωβος Κακατσίδης: «Η φετινή πορεία των Τιτάνων κρίνεται επιτυχημένη»

0
7497

Συνέντευξη με τον προπονητή των Τιτάνων Ιάκωβο Κακατσίδη

Στα «Χ» μίλησε ο έμπειρος προπονητής των Τιτάνων Ιάκωβος Κακατσίδης, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο μπάσκετ. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και έχει πτυχίο προπονητή.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία των Τιτάνων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και το κάλεσμα το οποίο κάνει στον κόσμο για στήριξη στην ομάδα, για τη συνεργασία του με τη διοίκηση και την όρεξη που υπάρχει στον σύλλογο, για την κατάσταση στο Δραμινό μπάσκετ κτλ.

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία των Τιτάνων;
Η φετινή «κουτσουρεμένη» χρονιά νομίζω ότι κρίνεται γενικά πετυχημένη όχι τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων και βαθμολογικής κατάταξης (6η) όσο σε αγωνιστική συμπεριφορά, ήθος, εξέλιξη νεότερων παικτών.

Η ομάδα έκανε ένα καλό ξεκίνημα και μέχρι τα μέσα της σεζόν διεκδικούσε την 4η θέση και είσοδο στα πλέι οφ. Τι άλλαξε στη συνέχεια;
Οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας δίκαια βρίσκονται εκεί, αφού υπερτερούσαν είτε σε ποιότητα παικτών, είτε σε ομοιογένεια, είτε σε συνθήκες δουλειάς (οργανωμένη διοίκηση δίπλα στους παίκτες, καθημερινή παρουσία αθλητών στο γήπεδο). Εμείς είχαμε αποχωρήσεις λόγω επαγγελματικών λόγων και μια σειρά από τραυματισμούς μετά το Δεκέμβρη. Μετά την 7η αγωνιστική δεν παίξαμε ούτε ένα αγώνα πλήρεις.

Αν η ομάδα δεν είχε τους τραυματισμούς και τις διάφορες ατυχίες, θα ήταν πιο κοντά στους στόχους της;
Οι φετινοί στόχοι της διοίκησης δεν ήταν για πλεϊ οφ και ανόδους. Μας ενδιέφερε περισσότερο να παρουσιάσουμε μία ομάδα με αρχές, καλό κλίμα χωρίς γκρίνια, παίκτες που απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους και να έρχονται με λαχτάρα στην προπόνηση. Με τα «αν» δεν έγινε ποτέ τίποτε στον αθλητισμό. Είμαι χαρούμενος για ό,τι πετύχαμε με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε.

Υπάρχει ταλέντο στους Τιτάνες; Η ομάδα μπορεί στο μέλλον να διεκδικήσει την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες;
Στόχος του Δραμινού μπάσκετ πρέπει να είναι η γρήγορη άνοδος στις εθνικές κατηγορίες του ΚΑΟΔ. Οι Τιτάνες δεν έχουν αυτή τη στιγμή την υποδομή ούτε διοικητικά, ούτε από πλευράς υλικού για να σκέφτονται ανόδους. Ένας συνδυασμός έμπειρων παικτών με ήθος και χαρακτήρα που θα έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους νέους με 6-8 φερέλπιδες μπορεί να εξασφαλίσει τη σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας στα επόμενα πρωταθλήματα Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Τι δουλειά γίνεται στις ακαδημίες; Πόσα παιδιά έχει η ακαδημία των Τιτάνων;
Γιάννης Καλφόπουλος, Χρήστος Καρατζάς και εγώ απασχολούμαστε στις ακαδημίες προπονώντας περισσότερα από 60 παιδιά τη φετινή χρονιά. Επιστημονικός σχεδιασμός, πολλή αγάπη για τα παιδιά και το άθλημα, άριστη συνεργασία με τους γονείς, πρόσωπα γελαστά, παιδιά χαρούμενα για τη συμμετοχή τους. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της λειτουργίας της ακαδημίας. Για ταλέντα και «παιχταράδες» που θ’ αφήσουν εποχή εμείς δεν μιλάμε.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη διοίκηση και τον κύριο Ελευθεριάδη Χρήστο;
Οι φιλότιμες προσπάθειες του κ. Ελευθεριάδη δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας μιας ερασιτεχνικής ομάδας που όμως θέλει να δουλέψει όσο πιο επαγγελματικά γίνεται. Η απουσία συμβουλίου, εφόρων, εθελοντών να προσφέρουν ακόμη και το κουβάλημα των νερών είναι δυστυχώς καταλυτική.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό μπάσκετ;
Ας βάλουμε ένα χρονικό ταβάνι για το τι ορίζεται ταλέντο τα 16-20 χρόνια. Δευτέρα Λυκείου, Τρίτη, πανελλήνιες, πανεπιστήμιο, 10 ώρες φροντιστήριο στη Δευτέρα, 20 στην Τρίτη και μετά ψάχνουμε να βρούμε ομάδα στα παιδιά στις πόλεις που πέρασαν φοιτητές. Κάποια παιδιά συνεχίζουν με σχετική επιτυχία, τα περισσότερα τα παρατούν. Ακόμη και να ξεχωρίσει κάποιο παιδί οι σειρήνες του ΠΑΟΚ, Άρη, Μαντουλίδη, Προμηθέα αλλά ακόμα και του Πανσερραϊκού, του Αστέρα Καβάλας ηχούν και ξελογιάζουν δυστυχώς πρώτα τους πατεράδες και μετά τα ίδια τα παιδιά. Δεν είμαστε καθόλου καλά σαν Δράμα από πλευράς συγκεντρωμένων ταλέντων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία Πανελλήνια διάκριση σε επίπεδο Παιδικού, Εφηβικού ή σχολικού.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Οι προπονητές που απασχολούνται στις αναπτυξιακές ηλικίες νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Το πάθος, η αγάπη, το βάθος της γνώσης και η συνεχής μόρφωση αλλά και η αμέριστη υποστήριξη μιας ισχυρής διοίκησης, οι προπονητικές συνθήκες (πόσες προπονητικές ώρες/βδομάδα, πόσα παιδιά ανά γκρουπ, δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού για φιλικά παιγνίδια και άλλα καθορίζουν το βαθμό της επιτυχίας.

Ποια είναι η κατάσταση στο δραμινό μπάσκετ και πώς είναι η κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;
Νομίζω ότι για την κατάσταση του δραμινού μπάσκετ αναφέρθηκα εκτενώς στις προηγούμενες απαντήσεις. Χρειαζόμαστε ισχυρές διοικήσεις, χορηγούς, όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες προπόνησης, προπονητές με αγάπη και διάθεση προσφοράς, περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες. Η διαφαινόμενη άνοδος του ΚΑΟΔ ίσως αποτελέσει αφορμή για ένα restart.

Κρίνετε σωστή την απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να ανέβει στη Γ’ εθνική ο ΚΑΟΔ;
Όποια απόφαση και να πάρει το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κάποιοι θα αισθάνονται δικαιωμένοι και κάποιοι αδικημένοι. Όταν ξεκινάς ένα πρωτάθλημα με συγκεκριμένη προκήρυξη για τον τρόπο που ανακηρύσσεται ο πρωταθλητής, είναι λογικό και οι 7 ομάδες που εξασφάλιζαν είσοδο στα πλέι οφ πλην ΚΑΟΔ να θεωρούν εαυτούς αδικημένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!