Κανονικό πλιάτσικο έγινε στο, επί χρόνια εγκαταλειμμένο, κτίριο του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Δράμας.
Δεν είναι μόνο η πολυετής εγκατάλειψη του κτιρίου που ανήκει στον Στρατό, η οποία και οδήγησε το κτίσμα σε βαριές “κακώσεις”. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι όλο αυτό το διάστημα εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη φύλαξης του χώρου και έκαναν “επιδρομή” αρπάζοντας μέχρι και τα κουφώματα όπως και άλλα υλικά του κτιρίου προς ίδιον όφελος.
Μέχρι και κιγκλιδώματα έχουν ξηλωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κρατικές υπηρεσίες, το πλιάτσικο στο κτίριο του πρώην ΚΙΧΝΕ δεν είναι κάτι που έγινε τώρα και μετά το εγχείρημα καθαρισμού του χώρου από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιες πληροφορίες αλλά πρόκειται για μια κατάσταση που διαμορφώθηκε αρκετά νωρίτερα κατά την διάρκεια προφανώς των χρόνων που το κτίριο είναι άδειο, αφύλακτο και εγκαταλειμμένο.
Πάντως η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στο κτίριο του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου (το οποίο επιβλέπεται από την Στρατιωτική Μονάδα του ΛΕΜ) είναι θλιβερή. Δείχνει ότι η κατάσταση στους εγκαταλειμμένους χώρους και τα πρώην στρατόπεδα του Στρατού στην Δράμα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.
Εδώ βέβαια γεννάται και το ερώτημα γιατί δεν παραχωρήθηκε ο χώρος του πρώην ΚΙΧΝΕ επί τόσα χρόνια έστω για χρήση, είτε στον Δήμο που το ζήτησε, είτε σε κάποιον άλλο φορέα που προφανώς και θα ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει.
Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά υπάρχουν και για τον τρόπο “αφαίρεσης” όλων αυτών των υλικών από το κτίριο. Σαφώς και δεν πρόκειται για ενέργεια του Στρατού στον οποίο ανήκει ο χώρος. Πώς μεταφέρθηκαν από τους επιτήδειους όλα αυτά τα υλικά του κτιρίου, κουφώματα κλπ. και πώς είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκε κανείς τίποτε…
Να σημειώσουμε ότι τα ΧΡΟΝΙΚΑ ασχολήθηκαν με το θέμα μετά από την γνωστοποίησή του από τον πρόεδρο της Αερολέσχης Δράμας κ. Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος μας παραχώρησε αρχικά και το φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ευελπιστούμε ότι μέσω του δημοσιεύματος θα υπάρξει ευαισθητοποίηση για το θέμα από τον όποιο φορέα έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί και να σώσει το ήδη πληγωμένο κτίριο.