Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Δράμας

0
793

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας διοργάνωσαν στο πλαίσιο της Γιορτής της Γυναίκας, διοργάνωσαν εκδήλωση, με θέμα: «Η θέση και ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας μέσα από ιστορίες ρεαλισμού & ιστορίες λογοτεχνίας, με την συνοδεία ζωντανού εικαστικού δρώμενου», την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.
Στην εκδήλωση μίλησαν το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κα Βασιλική Κασάπη, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Δράμας κα Θεοδώρα Κατρανίτσα και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα Όλγα Βασιλείου.

Η κα Βασιλική Κασάπη μίλησε για την κατοχύρωση της ισότητας, σε νομοθετικό επίπεδο και το συνέκρινε με την πραγματική κατάσταση. Έκανε μια ιστορική αναδρομή στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975, που θεμελιώθηκε για πρώτη φορά η ισότητα των δυο φύλλων. Αναφέρθηκε στα συνταγματικά δικαιώματα της εργασίας αλλά στο ζήτημα της γυναικοκτονίας και της σωματεμπορίας με τον πρόσφατα θεσπισθέντα νόμο και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν σε συγκεκριμένο άρθρο, κατά την κα Βασιλική Κασάπη. Ο συγκεκριμένος νόμος καθιέρωσε την υποχρεωτικότητα της εξέτασης του ίδιου του θύματος, από ψυχολόγους ή ψυχιάτρους και να συντάξουν πραγματογνωμοσύνη. Η ίδια είπε μόνο εφόσον αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια πρόοδο και για μια πραγματική ισότητα της γυναίκας στην σημερινή εποχή.
Η κα Θεοδώρα Κατρανίτσα μίλησε για την γυναίκα στον χώρο του “Επιχειρείν” και στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Η ίδια είπε πριν την ομιλία της ότι: “H γυναίκα δρα στον επιχειρηματικό κόσμο και συμβάλλει στην τοπική οικονομία και όχι μόνο. Όμως στην ψηφιακή εποχή αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες και έχει μείνει πίσω στο κομμάτι αυτό. Χρειάζεται να καταρτιστεί. Πρέπει να τη βοηθήσουμε να αναδειχθεί και σε ηγετικές θέσεις, σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών. Να μην δέχεται μπούλινγκ που είναι θέμα επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Στην μικρή κοινωνία της Δράμας, δεν αντιμετωπίζουμε τόσο έντονα τέτοια προβλήματα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες η γυναίκα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Το όριο της φτώχειας χτυπά περισσότερο τις γυναίκες και ειδικά τις ανύπαντρες μητέρες, σε σχέση με τους άνδρες”.
Στην εκδήλωση, ανάμεσα σε άλλα βραβεύτηκαν δύο γυναίκες, η κα Χρυσούλα Αραμπατζή-Γιοβανοπούλου, χήρα του αείμνηστου Γυναικολόγου – Μαιευτήρα Γιοβανόπουλου, Γυμνάστρια, η οποία διέθεσε το σπίτι της και φιλοξένησε μητέρες με τα παιδιά τους, από την Ουκρανία. Επίσης βραβεύτηκε η κα Μαρία Γιουλούμη, οδοντίατρος, πρώην διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης η οποία με την τότε ιδιότητά της έφερε εις πέρας τους εμβολιασμούς κατά την περίοδο της πανδημίας τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο προσωπικό των ιατρείων. Η ίδια πραγματοποίησε κατ’ οίκον εμβολιασμούς με κινητή μονάδα της 4ης ΥΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!