– Στον Νομό Δράμας, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση των πολιτών στην κτηματογράφηση σε ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 90%
– Δ. Σιάμενος στα «Χ»: H παράταση αφορά μόνο τις διορθώσεις και αποφασίστηκε λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος
Μέχρι και σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το γραφείο κτηματογράφησης για διορθώσεις στα στοιχεία των δικαιωμάτων τους οι κάτοικοι των περιοχών Δοξάτου, Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης στην Π.Ε. Δράμας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να καταθέσουν αίτημα για διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού το οποίο πρέπει να διεκπεραιωθεί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Δημήτρης Σιάμενος, υπεύθυνος του Κτηματολογίου στους νομούς Δράμας και Ξάνθης, πρόκειται για παράταση που αφορά μόνο τις διορθώσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές στα στοιχεία των ιδιοκτητών ακινήτων. Οι πολίτες, όπως είπε, πρέπει να μπαίνουν στην εφαρμογή με το ΑΦΜ τους και να παίρνουν ραντεβού για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι σήμερα 18 Νοεμβρίου, αλλά τα ραντεβού θα μπορούν πιθανότατα να κλείνονται και τις επόμενες εβδομάδες, όπως προσέθεσε. Οι πολίτες που έχουν τέτοιες εκκρεμότητες είναι αρκετοί, συμπλήρωσε, ενώ μιλώντας για τη συμμετοχή των πολιτών στην όλη διαδικασία της κτηματογράφησης, σημείωσε ότι στο Νομό Δράμας, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση των πολιτών στην κτηματογράφηση σε ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 90%.
Μετά από αυτή τη διαδικασία των ενστάσεων θα αρχίσουν να συνέρχονται οι επιτροπές εκδίκασης και όταν θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κτηματογράφησης, θα μεταφερθούν όλα τα δεδομένα στο κτηματολογικό γραφείο Δράμας όπως συνέβη και με τις προηγούμενες μελέτες. Ο χρόνος που θα γίνει αυτό εξαρτάται από τη λειτουργία των επιτροπών και τους χρόνους που θα διατεθούν σε αυτές.
Πάντως στην περίπτωση που ορισμένα λάθη τελικώς δεν διορθωθούν τότε οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια, προκειμένου να εγγράψουν το δικαίωμα ή τα δικαιώματα τους επί του ακινήτου ή των ακινήτων. Σε εκείνη την φάση, όποιος/όποια δεν έχει δηλώσει καθόλου το δικαίωμά του/της επί του ακινήτου, θα πρέπει να σπεύσει με δικηγόρο στο γραφείο κτηματογράφησης και να προσφύγει δικαστικά για να εγγραφεί το δικαίωμά του, σύμφωνα με όσα είπε και σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ» ο κ. Σιάμενος. Όμως η διαδικασία της διόρθωσης των λαθών μέσω της δικαστικής οδού είναι μία περισσότερο χρονοβόρα και βέβαια επιβαρύνει οικονομικά περισσότερο τον πολίτη.
Στη Δράμα, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σιάμενο, υπάρχουν από την τελευταία απογραφή περίπου 300.000 δικαιώματα επί των ακινήτων, πέραν όσων καταγράφηκαν σε προηγούμενες φάσεις και αφορούσαν την πόλη της Δράμας και τμήματα του Νομού, όπως το Καλαμπάκι και τον Άγιο Αθανάσιο. Γενικότερα, ο Νομός Δράμας έχει πολλά δικαιώματα επί ακινήτων, που υπάρχουν κυρίως λόγω των κληρονόμων, οι οποίοι τα δήλωσαν στη διαδικασία του κτηματολογίου και αυτό, παρότι υπάρχουν πολλοί εγκαταλειμμένοι ορεινοί οικισμοί, ειδικά στο Παρανέστι, με λιγοστούς στην πραγματικότητα κατοίκους.
[…] post Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις διορθώσεων στο κτηματολόγιο appeared first on Χρονικά της […]