Ν. Χουντής: «Ανάγκη στην Ευρώπη οι δημοκρατικές συσπειρώσεις»

Συναντήσεις και ομιλία στην Δράμα είχε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ

0
2855
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής (δεξιά στη φωτογραφία) με τον Γραμματέα της Ν.Ε. της ΛΑΕ Παναγιώτης Ερμείδης

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, επισκέφθηκε τη Δράμα την Πέμπτη στο πλαίσιο περιοδείας του, στην Ανατολική Μακεδονία και τις Σέρρες. Ο κ. Χουντής συνοδευόμενος από μέλη της τοπικής οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας στη Δράμα, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των επαγγελματιών στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας, με κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και με τη Διοίκηση Εργατικού Κέντρου ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε προγραμματισμένη ομιλία σε πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Δράμας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου.

Όπως είπε κατά την δι­άρκεια της επίσκεψής του ο κ. Χουντής, το συμπέ­ρασμα που βγαίνει για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα είναι ότι αυτά οξύνθηκαν σε σημαντικό βαθμό λό­γω των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτι­κών της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δυστυχώς όπως είπε, οδηγούμαστε στις Ευρωεκλογές με την υπό­νοια ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι εφόσον η χώρα βγήκε από αυτά δεν θα έχει παρόμοια προ­βλήματα στην συνέχεια. Ωστόσο η διαπίστωση της ΛΑΕ είναι ότι αυτά τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά ότι ορι­σμένα από αυτά θα οξυν­θούν διότι υπάρχει και η μεταμνημονιακή εποπτεία αλλά και η ενισχυμένη εποπτεία που προκύπτει από τις υποχρεώσεις στην Ευρωζώνη. Η απαίτηση να ανταποκριθεί η χώρα στα υπερπλεονάσματα μέχρι το 2022 και μετά μέχρι το 2060, δέσμευση της δημόσιας περιουσίας από το υπερταμείο για 100 χρόνια, είναι μοχλοί που δίνουν τη δυνατό­τητα, στους θεσμούς ή στους δανειστές να σέρ­νουν τη χώρα κάτω από την μνημονιακή εποπτεία και να την υποχρεώνουν να ακολουθήσει αυτές τις πολιτικές.

Το επικίνδυνο είναι όπως είπε ο κ. Χουντής, ότι τα κόμματα του διπο­λισμού, ονομάζουν αυτές τις πολιτικές λιτότητας και εποπτείας, “προσπάθεια επαναφοράς στην κανο­νικότητα”. Θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στην κανονικότητα μέσω της μνημονιακής λογικής. Έτσι όπως είπε ο κ. Χου­ντής, κρύβεται η ουσία της σύμπλευσης μεταξύ των δυο. Εμείς επιδιώκουμε, είπε ο κ. Χουντής, έναντι αυτών των πολιτικών αφη­γημάτων να πούμε ότι και η βουλή και η ευρωβουλή, έχουν ανάγκη από πραγ­ματικές αντιπολιτευτικές, αντιμνημονιακές και δη­μοκρατικές συσπειρώσεις και μέτωπα ώστε αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί με καλύτερους όρους στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η ακροδεξιά που καλλιερ­γείται και ενισχύεται από το θερμοκήπιο των φιλε­λευθέρων πολιτικών που δημιουργούν εξαθλίωση και φτώχεια, τις οποίες οι ακροδεξιές δυνάμεις εκμεταλλεύονται ισχυριζό­μενες ότι υπερασπίζουν τα συμφέροντα του λαού αλλά όταν οι ίδιες νομοθε­τούν ακολουθούν τις ίδιες συνταγές.

Απαντώντας σε ερώτη­ση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για το εάν υπάρχει προσπάθεια ταύτισης των ευρωεκλο­γών με τις κοινοβουλευτι­κές εκλογές, ο κ. Χουντής είπε “…Οι δυνάμεις του δι­πολισμού έχουν στόχο να μειώσουν την χαλαρή ψή­φο για να μην ψηφιστούν τα μικρότερα κόμματα. Αυτός ο τρόπος των εκλο­γών τελικά καταλήγει, να πηγαίνουμε στις κάλπες κρίνοντας με κριτήρια, όχι ευρωπαικά, αλλά άκρως εθνικά και συσχετισμών… Οι ευρωεκλογές πάντως θα έχουν έντονο το στοι­χείο των εσωτερικών πο­λιτικών εξελίξεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!