Προβλήματα με την χαλαζόπτωση και ζημιές σε αρκετές καλλιέργειες της περιοχής μεταξύ Καλλιθέας, Καλής Βρύσης, Μικρόπολης και Πανοράματος προκλήθηκαν πριν από τρείς ημέρες κατά την διάρκεια της επέλασης των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Προβλήματα επίσης από την κακοκαιρία αντιμετώπισαν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς παρουσιάστηκαν χαλίκια και χώματα από την έντονη βροχόπτωση στο επαρχιακό και κυρίως στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής που οδηγεί προς την Καλλιθέα.
Όπως λένε κτηνοτρόφοι της περιοχής περιμένουν από τον Δήμο Προσοτσάνης να στείλει Γκρέιτερ προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να είναι ευκολότερα προσπελάσιμος και να τους δίνει τη δυνατότητα να κινηθούν προς της κτηνοτροφικές τους μονάδες και τα ποιμνιοστάσια στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι οδοί απορροής των όμβριων υδάτων έχουν γεμίσει φερτές ύλες και χώματα που μεταφέρθηκαν εκεί από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Οι ζημιές πάντως από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα από την χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της ήταν μεγάλες και προκάλεσαν προβλήματα σε εκτάσεις βαμβακιού και αραβοσίτου που καλλιεργούνται στην ίδια περιοχή.
Επισκέψεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί ούτε στην Μικρόπολη αλλά ούτε και στην Καλλιθέα και τις υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής προκειμένου να αρχίσει η έρευνα για το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε παρότι η υπηρεσία έχει ειδοποιηθεί σύμφωνα με τους αγρότες. Οι παραγωγοί της περιοχής λένε ότι ανάλογου τύπου καιρικά φαινόμενα δεν προηγήθηκαν τουλάχιστον κατα την φετινή χρονιά ωστόσο δεν αποκλείουν να υπάρξει και συνέχεια, λόγω της κλιματικής αλλαγής που επέρχεται και της συνέχειας, που όπως φαίνεται έχουν αυτά τα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της χώρας…
Την περασμένη Κυριακή ζημιά μεγάλης έκτασης, προκάλεσε η χαλαζόπτωση και σε κοινότητες του Νευροκοπίου, όπως στην κοινότητα Περιθωρίου αλλά και στις κοινότητες Οχυρού και Κάτω Βροντούς.
Το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες εκεί ήταν εντονότερο και τα φυτά στην χαλαζόπληκτη περιοχή δέχθηκαν καταστροφικό χτύπημα από τα καιρικά φαινόμενα ενώ βρισκόταν στην πλέον ευαίσθητη φάση τους. Τουλάχιστον στην περιοχή του Περιθωρίου, του Οχυρού και της Κάτω Βροντούς, οι παραγωγοί υπολογίζουν ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες φθάνουν ή ξεπερνούν τα 4000 στρέμματα και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ.
Λίγες ημέρες πριν σοβαρά προβλήματα επίσης από την έντονη χαλαζόπτωση είχαν δημιουργηθεί και στην περιοχή του Μυλοποτάμου κυρίως στις βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και στα αγροτεμάχια των γύρω κοινοτήτων (σε Σιταγρούς, Αργυρούπολη κλπ)…