Για τρίτο συνεχόμενο μήνα εμφανίζει μείωση των θέσεων μισθωτής απασχόλησης στη Δράμα το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Ιούλιο στη Δράμα η μισθωτή απασχόληση μειώθηκε περαιτέρω κατά 136 θέσεις.
Αντίστοιχα χάθηκαν επιπλέον 213 θέσεις μισθωτής απασχόλησης τον Ιούνιο και επίσης 10 θέσεις τον Μάιο. Συνολικά δηλαδή μόνο στο τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου, χάθηκαν στην Δράμα (που ήδη αντιμετωπίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης), 359 θέσεις εργασίας.
Τα στοιχεία του Ιουλίου
Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο στην Δράμα έγιναν 1205 αναγγελίες πρόσληψης και υπήρξαν 1341 αποχωρήσεις. Αντίστοιχα στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ τον ίδιο μήνα η Ξάνθη είχε απώλειες 257 θέσεων εργασίας και η Ροδόπη είχε επίσης απώλειες 457 θέσεων εργασίας. Τον Ιούλιο φαίνεται να έχουν αυξήσει τις θέσεις εργασίας τους η Θάσος κατά 494 θέσεις, η Καβάλα κατά 519 θέσεις και ο Έβρος κατά 169 θέσεις εργασίας.
Τα στοιχεία του Ιουνίου
Τον μήνα Ιούνιο χάθηκαν στη Δράμα 213 θέσεις εργασίας. Ενώ δηλαδή στο ίδιο διάστημα έγιναν 1064 αναγγελίες πρόσληψης, ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν 1277 αποχωρήσεις.Απο τις 1277 αποχωρήσεις, οι 451 περιπτώσεις αφορούσαν αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, οι 194 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου και οι 632 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αντίστροφο όσον αφορά την εικόνα της απασχόλησης ήταν και τον Ιούνιο το κλίμα στην Καβάλα, την Θάσο και τον Έβρο. Στην Θάσο οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 1833, στην Καβάλα κατά 969 και στον Έβρο κατά 148. Μείωση των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο είχαν πέραν του Νομού Δράμας, ο Νομός Ροδόπης και ο Νομός Ξάνθης (παρά την θετική εικόνα που εμφάνισαν τον Μάιο οι δυο τελευταίοι Νομοί).Στην Ξάνθη τον Ιούνιο χάθηκαν 225 θέσεις εργασίας και στην Ροδόπη 475 θέσεις εργασίας. Η Ροδόπη εμφάνισε και το μεγαλύτερο πρόβλημα απώλειας θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.
Η εικόνα του Μαΐου
Η μεγαλύτερη αύξηση των θέσεων εργασίας τον Μάιο, καταγράφηκε στην Θάσο, όπου οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1792, ακολουθούσε η Ξάνθη όπου υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 402, στην συνέχεια η Ροδόπη όπου οι θέσεις εργασίας την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 365, η Καβάλα στην οποία υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 303 και ο Έβρος όπου αυξήθηκαν κατά 193 οι θέσεις εργασίας.
Την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή τον Μάιο, στον Νομό Δράμας όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά αντίθετα αυτές μειώθηκαν καθώς ενώ σημειώθηκαν 1164 προσλήψεις ταυτόχρονα καταγράφηκαν και 1174 αποχωρήσεις από την εργασία.