Οι 8 στους 10 υποψηφίους, που προέρχονται από τα ΓΕΛ πήραν το «εισιτήριο» για τα ΑΕΙ

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 104.780, εκ των οποίων 93.506 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.274 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 106.464.

0
3195

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 77.510 υποψήφιοι, ενώ το 2017 εισήχθησαν 74.511.
Οι εγγραφές
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ δημοσιεύουν τις απόψεις και τις σκέψεις παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ:

H Δέσποινα Κολοβή είναι ένα από τα παιδιά που αυτές τις ημέρες επισφράγισαν το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Δέσποινα απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Δράμας συγκεντρώνοντας 16800 μόρια πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια στην σχολή Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη. Η Δέσποινα λέει ότι της αρέσει το πεδίο της Ειδικής Αγωγής, το βρίσκει ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά θεωρεί ότι οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση. Η προσπάθειά της προκειμένου να πετύχει την είσοδό της στην σχολή ήταν σημαντική καθώς ήθελε αρκετό διάβασμα καθημερινά και παράλληλα σωστή προετοιμασία. “Ήταν πολύ πιεστική η τελευταία χρονιά” όπως αναφέρει. Η Δέσποινα πάντως δεν ξεχνά και τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και επισημαίνει “δεν σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν λιγότερο. Απλά πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν. Αξίζει κατά τη γνώμη μου να ακολουθήσουν κάτι που θα τους οδηγήσει σε επαγγελματική αποκατάσταση κάτι που είναι και το δυσκολότερο στην Ελλάδα του σήμερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ