Τι είπαν οι κ.κ. Γ. Καψημάλης, Κ. Χαρακίδης και Κ. Αποστολίδης
Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές από τις ράμπες για αμαξίδια που υπάρχουν στα πεζοδρόμια της πόλης καθώς έχουν παρέλθει πολλά έτη από την κατασκευή τους. Τα προβλήματα δεν έχουν σχέση μόνο με την φθορά των υλικών από το χρόνο αλλά και με τις κλίσεις που έχουν αλλά και με το φθαρμένο οδόστρωμα που βρίσκεται μπροστά από αυτές.
Ο κίνδυνος να αντιμετωπίσει προβλήματα ο χρήστης ενός αμαξιδίου κατεβαίνοντας από μια τέτοια ράμπα είναι υπαρκτός, όπως ανέφερε στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Κυριάκος Αποστολίδης. Μάλιστα τόνισε ότι οι ράμπες που υπάρχουν είναι πολλές και θα πρέπει να γίνει κάποια επιθεώρηση από την πλευρά των υπηρεσιών προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αυτά.
Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, είπε ότι έχει διαπιστωθεί από τον Δήμο Δράμας ότι υπάρχουν προβλήματα σε αναπηρικές ράμπες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Πρόσθεσε όμως ότι έχει γίνει αποκατάσταση των ραμπών που βρίσκονται στην περιοχή των δικαστηρίων όπως έγιναν βελτιώσεις και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπως στην οδό Βενιζέλου όπου προηγήθηκαν τα έργα του φυσικού αερίου πρόσφατα. Παράλληλα όπως είπε στην διάρκεια του 2022 και μέσα στην περίοδο της καραντίνας έτρεξε ένα πρόγραμμα που προέβλεπε κατασκευή νέων ραμπών ενώ έγιναν και άλλες κατασκευές μέσα στα τελευταία χρόνια προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε δημόσια κτήρια, όπως στο Διοικητήριο, στην Αστυνομία και αλλού. «Σε κάθε έργο εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν αμαξίδια.
Παράλληλα ο κ. Καψημάλης αναφέρθηκε στην συνέχεια και στα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την υλοποίηση των έργων του φυσικού αερίου μέσα στην πόλη, λέγοντας ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Διευκρίνισε ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η ΔΕΔΑ έχει τόσο επιβλέποντες, όσο και τους αναδόχους και τους εργολάβους. «Ο καθένας από αυτούς έχει αρμοδιότητα ώστε κατά την διάρκεια του έργου, όταν υπάρχει όχληση ή προκύψουν άλλα θέματα, να κάνει αποκατάσταση. Από την πλευρά μου μιλάω καθημερινά με την Αθήνα πάνω από 10-12 φορές για τα θέματα αυτά» τόνισε ο Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι στα προβλήματα που υπάρχουν βοηθά και η Τροχαία της Δράμας, ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με σκοπό την ασφάλεια των μετακινήσεων. Είπε πάντως ότι οι εταιρείες όπως αυτές της κατασκευής του νέου δικτύου φυσικού αερίου, διέπονται από μια συγκεκριμένη νομοθεσία αφού για παράδειγμα δεν ζητούν καν άδεια από τον δήμο για να κόψουν την κυκλοφορία, αλλά μόνο το κοινοποιούν προς τον δήμο.
Πάντως για το θέμα των αποκαταστάσεων των δρόμων από τις εργασίες του αερίου, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ανέφερε προς τον κ. Καψημάλη, ότι δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια ευθύνονται για την διαλυμένη οδοποιία στο αστικό και περιαστικό κομμάτι της πόλης και ότι ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα.