– Παρά τα προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε και φέτος το πασχαλινό έθιμο της Διακαινησίμου
– Λιτανεία σε μια ορεινή διαδρομή μήκους 18 χιλιομέτρων που περνά από 9 διαφορετικά εξωκλήσια
Προσπερνώντας τα εμπόδια που δημιούργησαν φέτος οι καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι της Καλής Βρύσης κατάφεραν την Πέμπτη της Διακαινησίμου να εκπληρώσουν το τάμα τους, διανύοντας 18 ολόκληρα χιλιόμετρα προκειμένου να τελέσουν το πασχαλινό έθιμο, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κάτοικος της Καλής Βρύσης κ. Δημήτρης Σίδος, ο οποίος μάς παραχώρησε και το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό. Το συγκεκριμένο θρησκευτικό δρώμενο, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής διατηρούν ζωντανό, τηρώντας την παράδοση, πραγματοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια στην Καλή Βρύση της Δράμας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια Λιτανεία που ξεκινά με οδηγό τον ιερέα και την Εικόνα της Αναστάσεως. Ακολουθούν δύο νέοι που κτυπούν ένα πέταλο ρυθμικά ως σήμαντρο, καθώς και πολλοί πιστοί και αναβάτες αλόγων. Η παρέλαση περνά από διάφορα ξωκλήσια που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του χωριού. Σκοπός του δρώμενου είναι η επίκληση στο Θεό για καλή υγεία για τους κατοίκους και καλή καρποφορία για τη γη.
Οι κάτοικοι που συμμετέχουν σε αυτήν ψάλλουν συνεχώς το Χριστός Ανέστη σε όλη την διάρκεια της πορείας των 18 χιλιομέτρων μέχρι αυτή να καταλήξει στο Μενοίκιο όρος και στο τελευταίο ξωκλήσι του Αγίου Βλασίου για να ακολουθήσει γλέντι.
Η πομπή την οποία συνοδεύουν αναβάτες αλόγων, ξεκινά από τον Προφήτη Ηλία, περνά από αγροτικούς δρόμους και καταπράσινα μονοπάτια φτάνοντας στα γεωγραφικά όρια του χωριού, στα οποία υπάρχουν διάφορα εξωκλήσια. Σε κάθε εξωκλήσι τοποθετείται ένα κομμάτι αντίδωρο από την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, τυλιγμένο σε ένα σβόλο άσπρου κεριού. Η πομπή ξεκινά από τον Προφήτη Ηλία και συνεχίζει στα ξωκλήσια Κωνσταντίνου και Ελένης, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Αντωνίου στην μεγάλη τούμπα, του Αγίου Αθανασίου στη μικρή τούμπα (στον αρχαιολογικό χώρο), της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, του Αγίου Γεωργίου. Ύστερα από πεντάωρη πεζοπορία και επίπονη διαδρομή 18 χιλιομέτρων η πομπή φθάνει στο εξωκλήσι Αγίου Βλασίου, προστάτη των γεωργών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή του Μενοικίου. Ακολούθως ο ιερέας κάνει δέηση και αγιάζει την περιοχή για να ακολουθήσει γλέντι με ήχους παραδοσιακών οργάνων γκάιντας και νταχαρέ. Σύμφωνα δε με την παράδοση του εθίμου, γίνονται και αυτοσχέδιοι αγώνες πάλης.