Ακούει κανείς;
Ποια είναι η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος της Δράμας και ποια θα έπρεπε να είναι; Ποιες δομές υπάρχουν στον Δήμο μας και ποιες σε όμορους Δήμους; Ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας και εμείς και πώς μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντί τους;
Ερωτήματα που τέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη project Δράμα 2020 και για τα οποία οι εκλεκτοί και εγνωσμένου κύρους καλεσμένοι μας τοποθετήθηκαν με τις εισηγήσεις τους.
Ο φόβος θυματοποίησης των νέων γυναικών, οι εξαρτήσεις και η διαχείρισή τους από το ΚΕΘΕΑ, οι δομές και οι καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών αλλά και η σύγχρονη μορφή εξάρτησης που αφορά όλους μας, το διαδίκτυο και πως επηρεάζει τη ζωή μας και των παιδιών μας, αποτέλεσαν τις θεματικές ενότητες της ημερίδας.
Παράλληλα, η ομάδα κοινωνικής πολιτικής – ισότητας – μεταναστών, που διοργάνωσε την εκδήλωση, παρουσίασε μέρος του προγράμματος του project για την κοινωνική πολιτική.
Από την εκδήλωσε προέκυψε το συμπέρασμα πως ο Δήμος της Δράμας έχει μείνει πολύ πίσω σε δομές και προγράμματα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Και ενώ οι υπόλοιποι δήμοι ¨χτίζουν¨ εδώ και χρόνια ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, ο Δήμος της Δράμας δείχνει αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.
Δεν μπορεί; Δεν ξέρει; Δεν θέλει;
Η κοινωνική πολιτική αποτελεί ζωτικής σημασίας τομέα ενός Δήμου και αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας. Η συγκρότησή του είναι προϊόν των επαφών της ομάδας κοινωνικής πολιτικής – ισότητας – μεταναστών με συλλόγους και φορείς, οι οποίοι συνέβαλαν στην συνδιαμόρφωσή του.
Εμείς, λοιπόν, και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε να ασχοληθούμε και να αναζητήσουμε λύσεις