Πανηγυρίζει σήμερα η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα

- Η πορεία του από την Αργυρούπολη του Πόντου στη ∆ράµα - Στη µνήµη του Οσίου Γεωργίου του νέου

0
213

Πανηγυρίζει σήμερα 4 Νοεμβρίου η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα στη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του νέου και ομολογητού, που τιμάται δεόντως κάθε χρόνο ιδιαίτερα στη Δράμα. Χθες Δευτέρα 3 Νοεμβρίου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, ενώ σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, από 7.30 έως 11.00 τελείται Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Οσίου. Χθες και σήμερα η Ιερά Μονή παραμένει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποιος ήταν ο Όσιος Γεώργιος
To βαφτιστικό όνομα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη ήταν Αθανάσιος και ήταν γεννημένος το το 1901 στην Αργυρούπολη του Πόντου. Μεγάλωσε ορφανός από γονείς, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή την ίδια ημέρα. Ανατράφηκε από τη γιαγιά του με τις ποντιακές αρχές και με σεβασμό προς τη θρησκεία. Αυτή άλλωστε θα ήταν συνυφασμένη και με τη ζωή του, αφού από τη νηπιακή ηλικία έδειξε την αφοσίωσή του στο Θεό. Όταν πέθανε η γιαγιά του, αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι και βρέθηκε μικρό παιδάκι να περιφέρεται μέσα στο καταχείμωνο στα όρη του Καυκάσου. Τη φροντίδα του εννιάχρονου αγοριού ανέλαβε τελικώς το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Dranda της πχαζίας, στο οποίο έγινε και η μοναχική του κουρά το 1919, όταν έλαβε τὸ όνομα Συμεών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, μετά από την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη Γεωργία, ο Συμεών οδηγήθηκε στις φυλακίς της Τιφλίδας. Καταδικάσθηκε σε θάνατο και οδηγήθηκε μαζί με άλλους κρατούμενους στον τόπο της εκτέλεσης. Οι σφαίρες έπληξαν τα πόδια του, αλλά η σφαίρα πού θα τον σκότωνε χτύπησε στο εγκόλπιο της Παναγίας, που φορούσε στο στήθος του, κι έτσι επέζησε. Τα χρόνια πού ακολούθησαν χειροτονήθηκε ερέας κι έλαβε το άνομα Γεώργιος.
Περιπλανήθηκε για λίγα χρόνια στη Γεωργία, μέχρι που το 1929 ήρθε στην Ελλάδα και το
1930 έμεινε στο χωριά Ταξιάρχες (στη Σίψα) της Δράμας. Του παραχωρήθηκε από τη διεύθυνση Γεωργίας ένα μικρό αγροτεμάχιο. Εκεί ίδρυσε το μοναστήρι της Αναλήψεως του Σωτήρος και έζησε σε αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του το 1959.
Κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής στη Δράμα, το 1941, τον έπιασαν και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Ο Όσιος Γεώργιος τους είπε «Αφήστε με να προσευχηθώ λίγα λεπτά και ύστερα να με εκτελέσετε. Έκανε μεγαλόφωνα την προσευχή του και όταν
τελείωσε τους είπε, «Τώρα είμαι έτοιμος». Εκείνοι του απάντησαν «Τώρα είσαι ελεύθερος». ¨Ομως ο Όσιος γέροντας ήταν πάντα ελεύθερος, νοιώθοντας ότι τη ζωή του δεν την κατευθύνει ο ίδιος αλλά ο Θεός.
Η αγιοκατάταξη του Οσίου Γεωργίου, έγινε το 2008 από τον και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!