– Π. Κιόρτεβε: «Από τον Μάρτιο του 2022 θα έπρεπε να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα των παραγωγών για ενιαία λαϊκή αγορά»
– M. Τάσσου: «Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Προχωράμε τις διαδικασίες για την οριστική μετεγκατάσταση της λαϊκής στην οδό Χελμού»
Το αίτημα του σωματείου παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών Νομού Δράμας να καταργηθεί η παράλληλη λαϊκή αγορά στον Δήμο της Δράμας και οι πωλητές, παραγωγοί και επαγγελματίες να επιστρέψουν στη λαϊκή αγορά όπως αυτή λειτουργούσε πριν την περίοδο της πανδημίας μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η υποψήφια δήμαρχος με τη δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε, λέγοντας ότι από τον Μάρτιο του 2022 έχουν καταργηθεί όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τα ειδικά μέτρα προστασίας για την πανδημία.
Τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2022 θα έπρεπε να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα των παραγωγών για ενιαία λαϊκή αγορά. Παρόλα αυτά, όπως είπε η κα Κιόρτεβε, για ένα και πλέον χρόνο συνεχίζεται μια άδικη και απαράδεκτη ανομία εις βάρος των παραγωγών. Μίλησε για αδιανόητη αδικία που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Δράμας να επιληφθεί για να λειτουργήσει πλέον μια ενιαία λαϊκή αγορά στο Δήμο Δράμας.
Η κα Κιόρτεβε αναφέρθηκε νωρίτερα αναλυτικότερα στο αίτημα των παραγωγών λαϊκών αγορών και μετέφερε την επιστολή των παραγωγών η οποία αναφέρει ότι: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την προστασία των καταναλωτών και για την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλεπόταν κατά του κορωνοϊού θεσμοθετήθηκε η λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών ανά την επικράτεια. Σήμερα που όλη η αγορά έχει επανέλθει στις προ κορωνοϊού συνθήκες εργασίας και όλες οι παράλληλες λαϊκές που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια δεν υφίστανται πλέον, θα έπρεπε αφενός μεν να έχει καταργηθεί η παράλληλη λαϊκή αγορά στο Δήμο Δράμας, αφετέρου δε όλοι οι πωλητές παραγωγοί και επαγγελματίες να επιστρέψουν στην προ κορωνοϊού λαϊκή αγορά. Όπως είναι κατανοητό δεν μπορεί να υφίστανται δυο μέτρα και δυο σταθμά και οι πωλητές να χωρίζονται σε Α’ και Β’ κατηγορίας. Οι συνθήκες εργασίας τη δεδομένη στιγμή προκαλούν αναστάτωση τόσο στους καταναλωτές όσο και στους πωλητές των λαϊκών αγορών. Ζητούμε άμεσα να προβείτε στην τοποθέτηση όλων των πωλητών παραγωγών και επαγγελματιών σε μια ενιαία λαϊκή αγορά, στην πόλη της Δράμας, σύμφωνα με τα οριζόμενα της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να παύσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός που έχει ανακύψει λόγω της ύπαρξης παράλληλης λαϊκής αγοράς στο Δήμο Δράμας. Το καταναλωτικό κοινό πρέπει να μπορεί να προμηθεύεται φρέσκα και ελληνικά προϊόντα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του. Επιφυλασσόμαστε να προασπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών με κάθε ένδικο μέσο».
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα θέματα της λαϊκής αγοράς, κ. Μιχάλης Τάσσου χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των παραγωγών, αλλά επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με τον χώρο στάθμευσης στην αλάνα του Μασούτη. Ο χώρος στάθμευσης που μισθωνόταν από τον σύλλογο των μικροπωλητών, δεν είναι πλέον μισθωμένος, από την περίοδο της πανδημίας και έτσι δεν μπορούν να τοποθετηθούν εκθέτες. «Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Προχωράμε τις διαδικασίες για την οριστική μετεγκατάσταση της λαϊκής στην οδό Χελμού» ανέφερε ο κ. Τάσσου.