Πλήθος πιστών στην Λιτανεία το πρωί της Κυριακής

Με ευλάβεια γιορτάσθηκε η σύναξη του οσίου Γεωργίου στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Δράμας

0
2716

Με την παρουσία πλήθους πιστών και πολλών εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης αλλά και του Περιφερειάρχη της ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η Λιτανεία της Ιερής Λάρνακας του Οσίου Γεωργίου που ξεκίνησε με στρατιωτικό όχημα, από τον Άγιο Νικόλαο και διέσχισε τις οδούς 19ης Μαΐου, Θ. Αθανασιάδη και Εθνικής Αμύνης για να καταλήξει περνώντας από την πλατεία Ελευθερίας και πάλι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στην Λιτανεία της Ιερής Λάρνακας μετείχαν επίσης μαθητικά τμήματα, στρατιωτικό άγημα της Ε’ Μοίρας Καταδρομών, τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, το σύνολο σχεδόν του Ιερού Κλήρου και πλήθος κόσμου πέραν των εκπροσώπων των αρχών. Με το πέρας της Λιτανείας και την επιστροφή της στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου εψάλη η παράκληση του Οσίου και αργότερα η Ιερή Λάρνακα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ιερά Μονή της Θείας Αναλήψεως των Ταξιαρχών.
Η Ιερή Λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του παρουσία πολλών πιστών και του ιερού κλήρου για να τελεσθεί στην συνέχεια η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών.
Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης που είναι ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός στην Δράμα, γεννήθηκε το 1901 στην Αργυρούπολη του Πόντου. Γνώρισε από μικρή ηλικία την ορφάνια και στα 9 του χρόνια έγινε δόκιμος μοναχός. Ο Όσιος Γεώργιος έγινε Μοναχός στα 18 του χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου του 1919. Αναγκάστηκε να μετακινηθεί στην περιοχή της Γεωργίας εξαιτίας των διωγμών από τους Τούρκους. Ο ίδιος κυνηγήθηκε και αφού συνελήφθη καταδικάστηκε σε θάνατο, με την κατηγορία του “εχθρού του λαού”, από το καθεστώς της τότε εποχής. Απέφυγε την εκτέλεση από θαύμα όταν η σφαίρα χτύπησε στην εικόνα της Παναγιάς που είχε στο εγκόλπιο του και άλλαξε τροχιά. Δυο ακόμη σφαίρες κατά την προσπάθεια εκτέλεσης του, δεν κατάφεραν να του αφαιρέσουν την ζωή αλλά μόνο να τον τραυματίσουν. Έντρομοι οι επίδοξοι εκτελεστές του τον άφησαν τελικά ελεύθερο…
Μετά την χειροτονία του ως πρεσβύτερος ο Όσιος Γεώργιος μετέβη στην Ελλάδα το 1930 στην γνωστή περιοχή της Σίψας στην Δράμα, όπου δημιούργησε την ΙΜ της Αναλήψεως του Σωτήρος. Εκεί τον επισκέπτονταν πλήθος πιστών. Το 1941 γλύτωσε και πάλι από θαύμα την εκτέλεση που είχαν αποφασίσει τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Τελικώς έφυγε από την ζωή αργότερα και σε ηλικία 58 ετών…
Τα λείψανα του οσίου Γεωργίου στις 9 Φεβρουαρίου του 2006 τοποθετήθηκαν στην Μονή της Αναλήψεως στην Σίψα, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο. H αγιοκατάταξή του έγινε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!