Η Μιχαηλίδου Εύα είναι 17 χρονών, μαθήτρια της Β΄ τάξης στο 4ο Λύκειο και είναι αθλήτρια του Α.Σ. Γαία Δράμας. Μιλάει για την πορεία της στον Αθλητισμό, για το Βόλεϊ αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της. Από πολύ μικρή ηλικία η Εύα αγάπησε το βόλεϊ. Ξεκίνησε από την ηλικία των 10 ετών παίζοντας βόλεϊ με αγόρια και η μοναδική εικόνα που θυμάται είναι να βρίσκεται με μία μπάλα μέσα στο γήπεδο. Η Εύα αποτελεί ένα από τα μελλοντικά αστέρια του γυναικείου βόλεϊ της πόλη μας και όχι μόνο.
Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το Βόλεϊ;
Ξεκίνησα στην έκτη Δημοτικού όταν εγκατασταθήκαμε μόνιμα στη Δράμα δηλαδη, πριν περίπου 6 χρόνια. Το βόλεϊ εκτός από το άθλημα που αγάπησα πάρα πολύ ήταν για μένα και η αφορμή να κάνω τις πρώτες μου φιλίες στη Δράμα.
Μετά από την ενασχόλησή μου με άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ αλλά και ο στίβος το βόλεϊ ήταν αυτό που τελικά με κέρδισε. Ξεκίνησα στον Γυμναστικό Σύλλογο Δράμας όπου έμεινα για πέντε χρόνια και φέτος αγωνίζομαι στον Α.Σ. Γαία Δράμας. Αγωνίζομαι στη θέση της Διαγωνίου στα τμήματα κορασίδων, νεανίδων και γυναικών.
Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;
Πειραματίστηκα και με άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ αλλά και τον στίβο. Όταν ήρθαμε στη Δράμα ο πατέρας μου μας προέτρεψε να δοκιμάσουμε και το βόλεϊ μιας και ο ίδιος ήταν κάποτε αθλητής του βόλεϊ. Δοκιμάσαμε μαζί με την αδερφή μου και μας άρεσε. Από τότε δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από αυτό το άθλημα. Το βόλεϊ είναι ένα καθαρά ομαδικό άθλημα, συναρπαστικό θα έλεγα που προσφέρει πολλές συγκινήσεις.
Πώς χαρακτηρίζεις την φετινή πορεία της ομάδας σου;
Φέτος με τη νέα μου ομάδα τη Γαία Δράμας, μπορώ να πω πως οι επιτυχίες μας διαδέχονται η μία την άλλη. Ξεκινήσαμε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις Νεανίδες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη συνέχεια κατακτήσαμε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών και πριν λίγο καιρό την πρώτη θέση στις Κορασίδες. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη 2η φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτή. Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά αυτή. Όλα τα κορίτσια δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και λόγω της ομαδικότητας και του καλού κλίματος (κάτι πολύ βασικό για ένα ομαδικό άθλημα) που έχουμε αλλά και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση, μπορέσαμε και κατακτήσαμε όλα τα παραπάνω.
Γενικότερα, μια νέα κοπέλα τι δυσκολίες αντιμετωπίζει στο χώρο και πως γίνεται ο συνδυασμός σπουδών – αθλητισμού;
Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι κυρίως στο να μπορέσει να συνδυάσει το σχολείο και τα μαθήματα με τις προπονήσεις που όταν κάνει πρωταθλητισμό και έχει ψηλούς στόχους, θέλει πολλές θυσίες και οργάνωση. Δεν είναι πολύ εύκολο αλλά αν υπάρχει θέληση μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο. Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι τραυματισμοί που αν δεν προσέξεις μπορεί να σου κοστίσουν και να χάσεις την συμμετοχή σου στα παιχνίδια. Επειδή μου έχει τύχει παλαιότερα, προσπαθώ να τηρώ τους κανόνες προθέρμανσης αλλά και αποθεραπείας πριν και μετά την προπόνηση. Ακόμα κάποιες φορές, λόγω του πρωταθλητισμού χρειάστηκε να χάσω κάποιες εξόδους μου με τους φίλους μου αλλά και σχολικές εκδρομές. Δεν το έχω μετανιώσει γιατί είναι κάτι που αγαπάω.
Όταν δεν παίζεις βόλεϊ με τι ασχολείσαι;
Τις καθημερινές ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος λόγω και των μαθημάτων. Τα Σαββατοκύριακα, όταν δεν έχουμε αγώνες μπορεί να βρεθώ με τους φίλους μου αλλά και με τις συναθλήτριες μου.
Οι στόχοι της ομάδας σου;
Οι στόχοι τις ομάδας μου ήταν να πρωταγωνιστήσουμε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα όπου και τα πήγαμε πολύ καλά αφού κατακτήσαμε 2 χρυσά (Νεανίδων, Κορασίδων) αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στις γυναίκες. Τώρα ο άμεσος στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατό καλύτερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Το θέλουμε όλοι πάρα πολύ και για το λόγο αυτό δουλεύουμε σκληρά. Μετά την συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Νεανίδων νομίζω ότι τώρα είμαστε πιο έτοιμες. Φυσικά ο στόχος να είμαστε όλες υγιείς και ενωμένες και να στηρίζουμε η μία την άλλη είναι κάτι που εννοείται γιατί μόνο έτσι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ποια είναι τα προσωπικά σου σχέδια για το μέλλον;
Άμεσοι στόχοι μου είναι να τα πάω καλά στο σχολείο αλλά να βελτιώνομαι συνεχώς και ως αθλήτρια. Θα ήθελα να σπουδάσω στο ΤΕΦΑΑ και αν τα καταφέρω να παίξω επαγγελματικά βόλεϊ. Όνειρό μου είναι να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό.
Ποιο είναι το επίπεδο του βόλεϊ της Δράμας;
Νομίζω ότι το επίπεδο του βόλεϊ στη Δράμα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Υπάρχουν πολλές ταλαντούχες αθλήτριες, δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλές ομάδες έτσι ώστε να γίνονται περισσότερα παιχνίδια και να εξελίσσονται και οι αποστάσεις στην Περιφέρειά μας είναι μεγάλες.
Μια συμβουλή στα παιδιά που αρχίζουν τώρα το βόλεϊ;
Πρώτα-πρώτα να το διασκεδάζουν, να μην τα παρατάνε, να προσπαθούν γιατί με την προσπάθεια και με την θέληση μπορεί να φτάσουν πολύ μακριά. Η ενασχόλησή τους με το βόλεϊ θα τους μάθει να ανήκουν σε μια ομάδα, να συνεργάζονται, να σηκώνει ο ένας τον άλλον, να χαίρονται όλοι μαζί, να μην τα παρατάνε μέχρι τον τελευταίο πόντο, να αγωνίζονται όλοι μαζί για έναν στόχο! Είναι πραγματικά υπέροχο συναίσθημα η ομαδικότητα!
Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν μέχρι τώρα;
Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, που μου έμαθαν να σέβομαι τον εαυτό μου αλλά και τους συμπαίκτες μου, να μην τα παρατάω στα δύσκολα αλλά να βάζω στόχους και να προσπαθώ να τους πετύχω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Σ. Δράμας όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα στο βόλεϊ και τους προπονητές που είχα, γιατί απ’ όλους πήρα αρκετά πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στα κορίτσια της Γαίας τις φετινές μου συναθλήτριες και φίλες που με στηρίζουν, στους φετινούς μου προπονητές που πίστεψαν σε μένα στον κο Χρήστο Κυριαζίδη και στον κο Τάκη Αβερκιάδη και σε όλους όσους με βοήθησαν και με βοηθούν να εξελιχθώ ως αθλήτρια του βόλεϊ.