Μ. Τάσσου: «Κυρίαρχη πολιτική αυτής της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου, αλλά και των τουριστικών δυνατοτήτων που κρύβει»
Το 1ο «Φεστιβάλ νερού» διοργανώνει ο Δήμος Δράμας, σήμερα Τετάρτη, από τις 18.30 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ, στο Παρατηρητήριο του ποταμού Νέστου και στον χώρο θέασης πριν τη γέφυρα των Παπάδων, στον δρόμο προς το Σιδηρόνερο.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα INTERREG έργου με τίτλο: CB WATER GEOPARK, όπως είπε χθες Τρίτη στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κύριος δικαιούχος και επικεφαλής του συγκεκριμένου έργου είναι ο Δήμος Δράμας, που συνεργάζεται τόσο με το Δήμο του Χατζηδήμοβο όσο και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.
«Στο πλαίσιο ανάδειξης αυτής της περιοχής και στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων του Δήμου Δράμας, με σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής και των δυνατοτήτων που έχει για περαιτέρω αξιοποίηση, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τοπικά σχήματα, με σκοπό την προσέλκυση κόσμου και την αξιοποίηση της περιοχής. Κυρίαρχη πολιτική αυτής της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου, αλλά και των τουριστικών δυνατοτήτων που κρύβει, μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τόνισε ο κ. Τάσσου.
Παράλληλα ανέφερε ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Δράμας ανέδειξε τις δυνατότητες που έχει εκείνη η περιοχή που βρίσκεται στο δασικό σύμπλεγμα και στην περιοχή “Τουλουμπάρι” με τις επιδεικτικές δράσεις ορεινού ποδηλάτου, κανό – καγιάκ καθώς και τοξοβολίας, περνώντας το μήνυμα ότι αυτή η περιοχή έχει να δώσει και πρέπει να βοηθήσουμε να δώσει πράγματα τόσο στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού τόνισε ότι: «Μέσα και από τις διαδημοτικές συνεργασίες αλλά και τις συνεργασίες στο πλαίσιο του INTERREG, δείχνουμε ότι η περιοχή έχει μέλλον και ότι αξίζει και ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς να επενδύσουν σε αυτήν».
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο κ. Τάσσου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα τέλη Απριλίου, βγήκε μια πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο, προς τους δήμους όλης της χώρας, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση κατάρτισης σχεδίων, για να καταστούν οι δήμοι προσβάσιμοι σε όλους. Ουσιαστικά το Πράσινο Ταμείο, θα χρηματοδοτήσει μέσα από συγκεκριμένους κανόνες, την κατάρτιση masterplan παρεμβάσεων μέσα στις πόλεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει την ετοιμότητα και την κατάρτιση να υποβάλλει πρόταση. Περιμένουμε την χρηματοδότηση και την έγκριση της πρότασής μας. Ο Δήμος Δράμας δικαιούται γύρω στις 72-73.000 ευρώ για αυτό το πρόγραμμα. Είναι κάτι ανάλογο με τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για τα οποία είχαμε ενταχθεί σαν δήμος. Το masterplan θα δώσει έναν οδικό χάρτη των παρεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Δράμας ώστε να καταστεί προσβάσιμος προς όλους».