Στέλνουν γιατρούς με το ζόρι στη Δράμα;

0
1295

Π. Κιόρτεβε: «Οι οριακές καταστάσεις έχουν οδηγήσει σε οριακές και μη αποδεκτές αποφάσεις»


 

Αντιδράσεις σημειώνονται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο Δράμας για περιορισμένο διάστημα και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Οι γιατροί έφθασαν στο Νοσοκομείο Δράμας, αναγκαστικά, από την προηγούμενη εβδομάδα για να καλύψουν κενά στις ειδικότητες παθολόγων/εντατικολόγων και παθολόγων από τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου και από το ΑΧΕΠΑ. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κ. Πάνος Παπανικολάου λέγοντας επίσης ότι ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ δεν έκανε τίποτε για να στελεχώσει με παθολόγους το Νοσοκομείο της Δράμας αλλά προχωρά σε αναγκαστική μετακίνηση. Είπε επίσης ότι στέλνει τους γιατρούς με το ζόρι να κάνουν τους γενικούς παθολόγους κάτι που όπως σημείωσε είναι πρωτοφανές και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.
Σε δηλώσεις της στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για το ίδιο θέμα η πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών της Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε, είπε ότι οι παθολόγοι που έρχονται από το Ιπποκράτειο θα βρίσκονται στο Νοσοκομείο της Δράμας μέχρι 31 Μαΐου και είναι άγνωστο τι θα γίνει μετά. Επίσης μετακινήθηκε και μια διευθύντρια αναισθησιολογικής από την Καβάλα στην ΜΕΘ για πλήρη απασχόληση και εφημερίες, για ένα μήνα.
«Τα προβλήματα που υπάρχουν για την κάλυψη των αναγκών στο Νοσοκομείο Δράμας είναι γνωστά και χρόνια. Οι μετακινήσεις γιατρών δεν είναι λύσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών ώστε να γίνουν ελκυστικές οι θέσεις στα νοσοκομεία και να επανδρωθούν με νέους γιατρούς. Η διαδικασία του εντέλλεσθαι από ένα διοικητή Νοσοκομείου ή ένα διοικητή ΥΠΕ δεν είναι σωστή και είναι κατακριτέα. Οι οριακές καταστάσεις έχουν οδηγήσει σε οριακές και μη αποδεκτές αποφάσεις. Όχι μόνο στη Δράμα αλλά γενικότερα στην Ελλάδα, παρουσιάζεται πρόβλημα στις ειδικότητες της παθολογίας και της αναισθησιολογίας. Είναι δυο ειδικότητες για τις οποίες πρέπει να υπάρξουν περισσότεροι γιατροί και να δοθούν ξεχωριστά κίνητρα. Βέβαια από ότι γνωρίζουμε στα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει αρκετή συσσώρευση παθολόγων οι οποίοι απασχολούνται ως επικουρικοί. Θα πρέπει το Υπουργείο για να στηρίξει τα περιφερειακά νοσοκομεία, να θεσπίσει υποχρεωτική θητεία για τουλάχιστον πέντε χρόνια στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Να ξεκινάνε όλοι οι γιατροί από την περιφέρεια τουλάχιστον για πέντε χρόνια και να σταματήσει αυτή η συσσώρευση παθολόγων και αναισθησιολόγων στα μεγάλα νοσοκομεία Αθήνας και θεσσαλονίκης».
Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Κιόρτεβε, με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Δράμας θα έπρεπε να υπάρχουν 11 παθολόγοι και αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο 3 θέσεις, οι οποίες θα μειωθούν τον Ιούνιο με τη συνταξιοδότηση ενός γιατρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!