Τέλος τα PCR τεστ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας;

0
5342

«Ξέμειναν» από αντιδραστήρια, τονίζει στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος

«Σταμάτησε η διεξαγωγή εξετάσεων PCR για τον έλεγχο της covid-19 στο Νοσοκομείο της Δράμας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Οι εξετάσεις έπαψαν να γίνονται από τη Δευτέρα και οι δειγματοληψίες για τη διενέργεια ελέγχου των PCR τεστ στέλνονται πλέον στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Η λήψη των αποτελεσμάτων μπορεί να καθυστερεί και 4 ημέρες, αν όχι παραπάνω, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, που τα αποτελέσματα των ελέγχων γίνονταν γνωστά από το PCR του Νοσοκομείου της Δράμας την ίδια ημέρα», σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.
Η τελευταία εξέταση PCR έγινε την περασμένη Παρασκευή, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη διότι εξαντλήθηκαν τα αντιδραστήρια που είχε χορηγήσει ο Δήμος Δράμας ως δωρεά προς το Γ.Ν. Δράμας. «Τα δείγματα από τα τεστ PCR στέλνονται κατά κύριο λόγο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά, εάν υπάρχει κορεσμός, μπορεί να σταλούν και σε άλλα νοσοκομεία» πρόσθεσε.
Το πρόβλημα που δημιουργείται ίσως να μην έχει τις διαστάσεις που θα περίμενε κανείς, καθώς αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η εξέλιξη της πανδημίας έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά και τα θετικά κρούσματα που αναγγέλλονται σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί. Ωστόσο, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι το φθινόπωρο αναμένεται νέα έξαρση, το πρόβλημα της μη λειτουργίας ελέγχων PCR στο Νοσοκομείο της Δράμας θα αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, πάντως, συνέδεσε τις εξελίξεις αυτές και με τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την προοπτική να καταργηθούν νοσοκομεία ή μονάδες νοσοκομείων που εμφανίζουν πληρότητα κάτω του 75%. «Στο Νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Υπάρχουν κλινικές που έχουν χαμηλή πληρότητα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπαρκτές οι ανάγκες λειτουργίας αυτών των τμημάτων. Απλώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργήσουν κανονικά. Βέβαια, εξετάζοντας κάποιοι μόνο τα ποσοστά πληρότητας, πιθανόν να κρατήσουν σε λειτουργία τα τμήματα που εμφανίζουν μεγαλύτερες πληρότητες και, από τη στιγμή που το κοντινότερο νοσοκομείο (δηλαδή αυτό της Καβάλας) βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων, μπορούν να στείλουν προσωπικό και ασθενείς εκεί, με τη λογική να δημιουργηθούν μεγαλύτερες μονάδες που θα εξυπηρετούν και τη Δράμα. Κάτι τέτοιο θα βόλευε κάποιους αφάνταστα. Εμείς ως Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου βγαίνουμε ανοικτά και χτυπούμε τον κώδωνα του κινδύνου. Στη Δράμα όλο και φεύγει κάτι, με πρόσφατο παράδειγμα τον σιδηρόδρομο. Να μην φτάσουμε και σε ένα νοσοκομείο δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τα υπόλοιπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!