Μακροσκελής συνέντευξη τύπου της διοικήτριας του Νοσοκομείου και απαντήσεις στην επιστολή διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών
Τη διαπίστωση ότι οι στόχοι του Νοσοκομείου Δράμας δεν θα φτάσουν ίσως ποτέ στην τελειότητα σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι ανάγκες για νοσηλεία είναι ένα μέγεθος δυναμικό, αλλά και ότι οι διεκδικήσεις δεν γίνονται με μηδενισμό, εξέφρασε η διοικήτρια τού Νοσοκομείου της Δράμας, κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, χθες σε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι όποιος προσέρχεται στις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου θα έχει τις καλύτερες υπηρεσίες και σημείωσε ότι: «Κανένας δεν πρέπει να φοβάται ή να διστάζει να έρθει στο νοσοκομείο για οτιδήποτε εκτιμά ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί σε αυτό».
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, σε μια μακροσκελή ενημέρωση στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών της 7ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν τρεις αναισθησιολόγοι μέχρι τις 30 Αυγούστου και μια ιδιώτης αναισθησιολόγος οι οποία κάλυψε κάποιες από τις ημέρες του Ιουλίου. Αντιπαρέθεσε σε αυτό, την πρόσφατη ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών που έλεγε ότι από τον Ιούνιο το Νοσοκομείο Δράμας, λειτουργεί με 2 αναισθησιολόγους που κάνουν από 15 εφημερίες έκαστος.
Σε ότι αφορά το σημείο της ανακοίνωσης των γιατρών, που αναφέρει ότι λόγω της κατάστασης με τις εφημερίες από 6 Σεπτεμβρίου η διευθύντρια του αναισθησιολογικού υπέβαλλε την παραίτησή της με αποτέλεσμα να μείνει 1 αναισθησιολόγος, η κ. Καρατζόγλου απάντησε «Καταρχήν στο Νοσοκομείο Δράμας δεν υπάρχει μόνο 1 αναισθησιολόγος. Ακόμη κι όταν αποχωρήσει η κυρία που παραιτείται για λόγους συνταξιοδότησης, θα παραμείνει ένα δίμηνο ακόμη τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης παραίτησης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Μια τρίτη αναισθησιολόγος, μόνιμη γιατρός του νοσοκομείου, που είναι έγκυος και έχει άδεια ανατροφής θα επιστρέψει». Η κ. Καρατζόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα του αριθμού των παθολόγων και των πνευμονολόγων που έθιξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με την επιστολή τους, λέγοντας: «Ξεχνάμε τεχνηέντως; Ο πνευμονολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο δεν είναι μόνο ένας αλλά δυο. Μια επικουρική ιατρός και ένας δεύτερος πνευμονολόγος ο οποίος θα καταλάβει τη θέση του διευθυντή Πνευμονολογίας, αλλά υπηρετεί ήδη σε εμάς, από το Νοέμβριο του 2020, με σύμβαση για τον covid. Έχουμε επίσης γενικούς γιατρούς οι οποίοι καλύπτουν το ΤΕΠ, στο οποίο εκτός από τους παθολόγους που έχουν την υψηλή επιστασία, έχουμε όλες τις ειδικότητες των γιατρών που καλύπτουν τον covid, ο οποίος δεν είναι μόνο παθολογικός».
Η κ. Καρατζόγλου απαντώντας και στις αναφορές των νοσοκομειακών γιατρών για τη χειρουργική κλινική, είπε ότι οι χειρουργοί ποτέ δεν ήταν 4, αλλά 5 ή 6. Πρόσθεσε ότι από 1 Σεπτεμβρίου, ένας από τους γιατρούς μπήκε σε αναστολή εργασίας γιατί είναι ανεμβολίαστος. Η κ. Καρατζόγλου είπε ότι στην προσπάθεια συμβάλει και ο Βουλευτής κ. Μπλούχος ο οποίος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο νοσοκομείο, κάνοντας μάλιστα και πολλά αλλά και δύσκολα χειρουργικά περιστατικά και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου (31/12/2021). Η κ. Καρατζόγλου πρόσθεσε ότι για το επόμενο δίμηνο θα έχουν μετακινηθεί πλήρως δυο ακόμη χειρουργοί, ένας από το Νοσοκομείο Καβάλας και ένας από το Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ αμέσως μετά επιστρέφει και η χειρουργός που βρίσκεται σε άδεια ανατροφής.
Σχετικά με την αναφορά των νοσοκομειακών γιατρών στην ουρολογική κλινική, η κ. Καρατζόγλου απάντησε ότι ακόμη και σήμερα οι ουρολόγοι του νοσοκομείου είναι δυο, εξηγώντας ότι ο γιατρός που έχει παραιτηθεί, υπηρετεί ακόμη και δεν έχει απομακρυνθεί.
Σε ότι αφορά τον covid, είπε ότι από τον Δεκέμβριο του 2020, η πληρότητα της παθολογικής κλινικής ήταν στο 80%, όπως και σήμερα. «Άρα η ανακρίβεια ότι είμαστε σε πληρότητα 100% σταθερά είναι δεδομένη» πρόσθεσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, λέγοντας επίσης ότι σε ότι αφορά τις προσελεύσεις στα εξωτερικά ιατρεία παθολογικού, το έτος 2019 ήταν 2.641, το 2020 ήταν 1.227 ενώ για το 2021 μέχρι σήμερα, είναι 334. Στις δε προσελεύσεις του ΤΕΠ Παθολογικού κατά μέσο όρο το 2019 ήμασταν στους 1.350, το 2020 κινηθήκαμε από 500 έως 1.500 και το 2021 μέχρι τώρα είμαστε από 680 ως σημειακά κάποιες φορές τους 1000.
Η κ. Καρατζόγλου απάντησε και στις καταγγελίες ότι το προσωπικό δεν παίρνει άδειες και ρεπό, λέγοντας ότι το διαψεύδει κατηγορηματικά παραθέτοντας στοιχεία. Παράλληλα κατέθεσε και στοιχεία μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς το Νοσοκομείο ενώ αναφέρθηκε και στον αριθμό των γιατρών που υπηρετούν σε σχέση με τον αριθμό των οργανικών θέσεων.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, είπε ακόμη, απαντώντας στα σενάρια ότι το Νοσοκομείο Δράμας θα κλείσει ότι: «Όχι μόνο δεν κλείνουμε αλλά λειτουργούμε ασφαλώς και όπου υπάρχουν ή δημιουργούνται σημειακά κενά καλύπτονται άμεσα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ είχε προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξης 6 μονίμων γιατρών για το νοσοκομείο, σε συνεννόηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και την συνεπικουρία του κ. Μπλούχου, το Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε, στις 8 Σεπτεμβρίου να εισηγηθεί την προκήρυξη επιπλέον πέντε θέσεων ειδικών γιατρών.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, είπε ανάμεσα σε άλλα, ότι συγχωνεύσεις κλινικών δεν γίνονται αλλά και ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία διεξάγονται μέχρι σήμερα κανονικά…
Διαβάστε το 2ο μέρος της συνέντευξης κάνοντας κλικ εδώ.