Την ύψιστη εκτίμησή του εξέφρασε ο Εμμανουήλ Μακρόν στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας

0
765

– Πώς δημιουργήθηκε η επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο
– Τι λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, κ. Γ. Ιντζές

Με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας επικοινώνησε την άνοιξη του 2021 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας, προκειμένου να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για όσα ανέφερε στον λόγο του κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Από το γραφείο της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας εστάλη απαντητική επιστολή στις 17 Αυγούστου, με την οποία διατυπώνονται οι ευχαριστίες του Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν, η εκτίμησή του στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, όπως και η προσήλωσή του στους ιστορικούς δεσμούς και τις δημοκρατικές αξίες οι οποίες διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας.
Σχετικά με την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, κ. Γεώργιος Ιντζές, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι αυτή εστάλη εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τον εμπνευσμένο λόγο που εκφώνησε την 25η Μαρτίου τιμώντας την επέτειο των 200 ετών και να τονίσει ανάμεσα σε άλλα ότι η Ελλάδα στο πρόσωπο του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και στον φίλο και γενναίο λαό της θα αποζητεί πάντοτε έναν ειλικρινή σύμμαχο.

Mέσω της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας ανέφερε:
«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας, τρέφοντας ειλικρινή εκτίμηση και αγάπη για εσάς και την πατρίδα σας Γαλλία, αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να σας ευχαριστήσει από καρδιάς για τον εμπνευσμένο λόγο που εκφωνήσατε την 25η Μαρτίου τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Ήταν ο λόγος σας μεστός, φωτεινός, ειλικρινής, ποτισμένος με το διαχρονικό Ελληνικό πνεύμα, ενδεικτικός του θαυμασμού σας για την ιστορία της Ελλάδος και συμβατός με τη δίκαιη και θαρραλέα φιλελληνική στάση που επιδεικνύετε τόσον καιρό απέναντι στην έντονη τουρκική προκλητικότητα. Τονίζοντας ότι θα είστε πάντοτε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων σας όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, ήσασταν απολύτως ξεκάθαρος αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο και σας ευχαριστούμε.
Κύριε Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας,
Ενδιαφέρον και συγκίνηση μάς προκάλεσε η αποκάλυψή σας ότι ως έφηβος μελετούσατε αρχαία ελληνική κλασσική παιδεία, αυτήν που συνέβαλε στη διαμόρφωση του Δυτικού πολιτισμού, πρόσφερε τις αρχές που δόμησαν τη φιλοσοφία μας και οι οποίες επιπλέον τροφοδότησαν την αναγέννηση, τον κλασσικισμό, τη νεώτερη και τη σύγχρονη εποχή.
Αναφερθήκατε εκτενώς στους αρραγείς δεσμούς των δύο κρατών μας. Τονίζοντας τα ιδανικά της Θεόδοτης Ελευθερίας, που η Ελλάδα διεκδίκησε 200 χρόνια πριν, κόντρα σε κάθε λογική και προσδοκία και της κοινής Ευρωπαϊκής πορείας των χωρών, που για εμάς σηματοδοτήθηκε με την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 40 χρόνια, δείξατε για άλλη μία φορά το κοινό μας όραμα για πρόοδο και ευημερία των λαών. Άλλωστε, ήταν η χώρα σας, Κύριε Πρόεδρε, που πριν από δύο και πλέον αιώνες, το 1789, κηρύττοντας το τρίπτυχο «Ισότητα – Ελευθερία –Δικαιοσύνη» αποτέλεσε λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού και μήτρα του αγώνα των εθνών για ιδανικά. Οι δύο χώρες μας ήταν πάντα άρρηκτα δεμένες γύρω από αυτούς τους σκοπούς. Πρόσφατο παράδειγμα αλληλεγγύης της Γαλλικής Δημοκρατίας στους αγώνες της Ελλάδος, παράδειγμα που ο ελληνικός λαός δεν θα λησμονήσει ποτέ, ήταν η ευγενική κίνηση του προκατόχου σας Valéry Giscard d’ Estaing να διαθέσει το προσωπικό του αεροσκάφος στον εξόριστο Κωνσταντίνο Καραμανλή ώστε να έρθει στη χώρα μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Ελλάς των αξιών και των αγώνων στο πρόσωπό σας και στον φίλο και γενναίο λαό σας θα αποζητεί πάντοτε έναν ειλικρινή σύμμαχο.
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Κλείνοντας την ευχαριστήρια επιστολή μας, ευχόμαστε διακαώς υγεία σε εσάς και στο φίλο Γαλλικό λαό, καθώς και γόνιμη συνεργασία των χωρών μας στην παιδεία, τον πολιτισμό, στον τεχνολογικό και στον στρατιωτικό τομέα».

H απάντηση από τη Γαλλική Δημοκρατία
Η απάντηση που εστάλη από την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας και τον πρόεδρό του, κ. Γεώργιο Ιντζέ, την οποία υπογράφει ο κ. Μπρις Μπλοντέλ, αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
O Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας παρέλαβε την επιστολή, την οποία του αποστείλατε από κοινού με τον κ. Βασίλειο Δ. Κυριαζίδη, Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας.
Όντας ενήμερος για τους λόγους που οδήγησαν στην προσέγγισή σας, ο Αρχηγός του Κράτους μού ανέθεσε το καθήκον να σας ευχαριστήσω θερμά και να σας διαβεβαιώσω ότι έχει λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες μας.
Παρότι ο κ. Εμμανουήλ Μακρόν αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, επαναλαμβάνει την προσήλωσή του σε αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς και τις δημοκρατικές αξίες οι οποίες διέπουν τα δύο έθνη μας εδώ και αιώνες.
Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε Πρόεδρε, την έκφραση της υψίστης εκτιμήσεώς μας.
Brice Blondel».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ