Επτά υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, παρουσίασε την Τρίτη, 26 Μαρτίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστας Κατσιμίγας. Ο ίδιος παρέθεσε τους κεντρικούς άξονες των προθέσεων της παράταξής του για την Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα για την ΠΕ Δράμας.
Αναλυτικότερα, οι 7 πρώτοι υποψήφιοι για την Π.Ε. Δράμας είναι οι:
Κώστας Αβραμίδης (Δικηγόρος), Χαρίτων Αναστασιάδης (Ιδρυτής και πρόεδρος του Σωματείου Υλοτόμων «Υλοτομική Δράση), Γιώργος Αννάογλου (Λογιστής – ελεύθερος επαγγελματίας), Αθηνά Κουκόγια (Παιδίατρος), Άννα Λαγού (Εκπαιδευτικός), Μάρθα Μαλέζογλου (δημοτική υπάλληλος), Αναστασία (Τασούλα) Μωϋσιάδου – (Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ).
Ο κ. Κατσιμίγας κατά την διάρκεια της ομιλίας του είπε ανάμεσα σε άλλα ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ παρότι είναι μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης, έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όντας πύλη προς την Ανατολή και τις Παρευξείνιες χώρες οι οποίες παράγουν πλούτο και εισάγουν ευρωπαϊκά προϊόντα. Είπε ότι η Δράμα δεν υστερεί σε τίποτε από τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες ως προς τους μέσους όρους του παραγόμενου πλούτου.
Ο κ. Κατσιμίγας άφησε αιχμές προς την παράταξη του κ. Τοψίδη, χωρίς να την κατονομάσει λέγοντας ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει προκειμένου να πετύχει την εκλογή της. Είπε ότι η παράταξή του, δεν κάνει επίδειξη πλούτου, αλλά επενδύει στους ανθρώπους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της και απευθύνεται σε όλο το δημοκρατικό τόξο.
Περιέγραψε τα πλεονεκτήματα του πρωτογενή παραγωγικού τομέα της περιοχής δίνοντας βαρύτητα αρχικά στα αγροτικά προϊόντα και στην σημαντική οινοπαραγωγική δραστηριότητα που παρατηρείται στην Δράμα. Μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης της έξυπνης Γεωργίας στον Νομό. Επίσης έκανε λόγο την ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων. Σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι πατατοπαραγωγοί και οι αγρότες συνολικά του Κάτω Νευροκοπίου και να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που γίνονται στο Κ. Νευροκόπι σε επίπεδο τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Λίγο αργότερα αναφερόμενος στο πεπαλαιωμένο αρδευτικό δίκτυο του Νομού Δράμας είπε ότι χρήζει τόσο βελτιωτικών έργων όσο και αντικατάστασης.
Είπε ότι δεσμεύεται να στηρίξει τις επιχειρήσεις εξόρυξης μαρμάρου, προϊόν το οποίο είναι εξαγώγιμο κατά 95% ωστόσο σημείωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αύξησης του ποσοστού κατεργασίας του μαρμάρου της περιοχής που σήμερα δεν ξεπερνά το 40%
Δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα επανεξετάσει την δυνατότητα κατασκευής του Φράγματος του Τεμένους και επίσης αναφερόμενος στον Τουρισμό είπε ότι η περιοχή μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης του σπηλαίου Αγγίτη και την ανάγκη σύνδεσης των τουριστικών προορισμών της περιοχής. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο οικοτουρισμός σε όλη την ορεινή περιοχή της Δράμας και να αναπτυχθεί ο ιαματικός τουρισμός, αναφερόμενος στα Θερμιά Παρανεστίου. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και να επιμηκυνθεί η περίοδος λειτουργίας του αναφέροντας την ανάγκη τεχνητής χιόνωσης και την ανάπτυξη περισσότερων δραστηριοτήτων στο βουνό πέραν της χιονοδρομίας.
Αναφερόμενος στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των μνημείων της περιοχής μας, είπε ακόμη ότι ανάμεσα σε άλλα η παράταξη του θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να επανέλθουν τα κειμήλια της εικοσιφοίνισσας που εκλάπησαν από τους Βούλγαρους.