Η κατανομή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς

0
6506

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην ∆ράµα και στην αίθουσα συσκέψεων του Νοµικού Προσώπου ∆ήµου ∆ράµας, συνήλθε σε συνεδρίαση το ∆.Σ. τoυ Νοµικού Προσώπου ∆ήµου ∆ράµας καθώς ήταν αναγκαίο όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ∆.Σ Αλέξανδρος Παναγιωτίδης να οριστεί ο µέγιστος ενδεικτικός αριθµός αξίας τοποθέτησης(voucher) που θα δεχθεί κάθε Παιδικός Σταθμός . Αυτό προκειµένου να υπάρχει ενδεικτικά και ο αριθµός διαθέσιµων θέσεων για τις µητέρες που δεν είχαν δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ωφέλεια από το ευρωπαϊκό πρόγραµµα.

Προτάθηκε  λοιπόν και τελικά εγκρίθηκε απο το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, ο ενδεικτικός µέγιστος αριθµός αξίας τοποθέτησης(voucher) που θα δεχθεί κάθε Παιδικός Σταθμός να έχει ως εξής:

Α΄ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 45

Β΄ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 30

Γ΄ ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 40

Α΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 30

Ε΄ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 15

ΣΤ΄ ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ∆ΡΑΜΑΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 15

ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 15

ΠΑΙ∆ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 15

Β΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ Μέγιστος ενδεικτικός αριθµός νηπίων µε αξία τοποθέτησης: 15

 

Υπεθυμίζεται ότι κατατέθηκαν 380 αιτήσεις για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας

300 αιτήσεις μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας έχουν κατατεθεί από τους γονείς για φιλοξενία των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου της Δράμας.  Συνολικά εκτιμάται  ότι θα φιλοξενηθούν περίπου 350 – 370 παιδιά όπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες  μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.

Ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενήθηκε πέρσι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ήταν 400 με την χρήση της προσθήκης του 20% (προστέθηκε δηλαδή ένα 20% στον διατιθέμενο αριθμό θέσεων αφού υπήρχε ζήτηση και η ανάλογη δυνατότητα από τον Νόμο. Φέτος σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχει δυνατότητα προσθήκης μόνο 10% επι των διατιθέμενων θέσεων . Δηλαδή δυνατότητα προσθήκης λιγότερων παιδιών) .

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ο  Δήμος Δράμας δεν εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών. Με αποτέλεσμα οι γονείς να μπορούν να επιλέξουν αν τα παιδιά τους θα παραμείνουν στους Παιδικούς Σταθμούς ή αν θα περάσουν στο νηπιαγωγείο.

Ακόμη όπως έχει διευκρινίσει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, οι μοριοδοτήσεις των παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς έγιναν με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο και με βάση το σύστημα που πλέον ισχύει δεν υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων από αιρετά πρόσωπα προκειμένου να στείλει ο γονιός το παιδί του στον παιδικό Σταθμό της προτίμησής του.  Ειδικά για αυτό θέμα υπενθυμίζεται ότι  ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε πως , είναι πάρα πολλοί οι γονείς που ζητούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένους Παιδικούς Σταθμούς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν, τόνισε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, ότι η δυνατότητα αλλαγών ή παρεμβάσεων πλέον δεν υπάρχει καθώς οι τοποθετήσεις των παιδιών γίνονται ανάλογα με το ύψος των μορίων που συγκεντρώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!