Πρόσωπα του αθλητισμού: Χριστόφορος Παναγιώτου

0
1832

Ο Χριστόφορος Παναγιώ­του κατάγεται από τον Βώλακα Δράμας, γεννημένος 3/1/1997.

Τα πρώτα του βήματα, σε ηλικία 4-5 ετών, τα έκανε στις Ακαδημίες του Βώλακα, όπου συνέχισε για αρκετά χρόνια.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν ο Φίλλιπος Δράμας (α­καδημία Ολυμπιακού) όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια και επόμενη ομάδα ο Ακρίτας Νέας Κρώμνης, όπου αγωνί­στηκε σχεδόν 5 χρόνια ξεκι­νώντας από την ακαδημία και καταλήγοντας ερασιτέχνης στα 14 του χρόνια.

Σαν ερασιτέχνης συνέχισε 2 χρόνια στον Ακρίτα, στην Α2 τότε κατηγορία Δράμας, με ένα δυνατό πρωτάθλημα που είχε πολύ καλές ομάδες και έμπει­ρους ποδοσφαιριστές.

Η επόμενη χρόνια τον βρή­κε στην ομάδα της U19 Δόξα Δράμας, όπου μετά τον 1 χρό­νο η μεγάλη ομάδα της Δόξας υποβιβάζεται στην Γ’ εθνική από Β’, και η ομάδα της U19 διαλύεται. Έτσι, για προσωπι­κούς λόγους, επέστρεψε στην ομάδα του Άκριτα Νέας Κρώ­μνης μέχρι τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, αποδέχθηκε την πρόταση από την ομάδα του Φωτολίβους, όπου εκεί έζησε αξέχαστες και όμορφες στιγμές με μια πετυχημένη πορεία στο κύπελλο το οποίο κατέκτησε η ομάδα. Με ένα υπέροχο κλίμα και υπέροχους ανθρώπους, για προσωπικούς λόγους την επόμενη χρόνια φεύγει από την ομάδα που αγάπησε πολύ και ξεκινάει προετοιμασία στο Προάστειο. Μια ομάδα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες και πάρα πολλές μεταγραφές από καλούς πο­δοσφαιριστές. Εκεί αγωνίστηκε μισό χρόνο ζώντας ωραίες στιγμές με μια δεμένη παρέα και πολύ καλό κλίμα, τόσο με τα παιδιά όσο και με τον προ­πονητή.

Τον Ιανουάριο αφήνει το Προ­άστειο και πάει στην ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτά­μου. Πολύ ωραίες στιγμές και με τον Ξηροπόταμο. Πάλεψαν όλοι μαζί, ειδικά τα παιδιά του χωριού, για να σώσουν την ομάδα που ήταν χαμηλά στην βαθμολογία.

Την επόμενη σεζόν μια ευ­χάριστη έκπληξη συνέβη στο χωριό του Ξηροποτάμου, όπου ο Ιωάννης Μπύρος βοηθάει την ομάδα οικονομικά και τίθε­νται νέοι στόχοι με μεγαλύτερο όλων την κατάκτηση του πρω­ταθλήματος και του κυπέλλου.

Επόμενη ομάδα ήταν ο Καστρινός, όπου αγωνίστηκε μισό χρόνο με ωραίες εμπειρί­ες, μαθαίνοντας πράγματα από τους 2 έμπειρους συμπαίκτες του, το Λάζαρο Μουρατίδη και τον Κώστα Κωνσταντινίδη που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα αγωνιστικά.

Τελευταία ομάδα του Χρι­στόφορου Παναγιώτου στο Α΄ τοπικό ήταν η Δόξα Σιταγρών ολοκληρώνοντας εκεί μια πο­δοσφαιρική σεζόν. Μια καινού­ρια ομάδα με καινούριο ρόστερ σε μικρή ηλικία, ίσως και το μι­κρότερο ηλικιακά στο Α΄ τοπικό Δράμας. Δύσκολη σεζόν για τις περισσότερες ομάδες, καθώς υποβιβάστηκαν 5 από αυτές στην Β1 και Β2.

Η ομάδα που θα αγωνιστώ φέτος, αναφέρει ο Χριστόφο­ρος Παναγιώτου, είναι η Α.Ε. Καλαμπακίου, που βγήκε στην κατηγορία της Γ΄ εθνικής πα­νάξια για μένα. Τα στοιχεία που διαθέτω ως ποδοσφαιριστής πιστεύω ταιριάζουν στις θέσεις Αριστερό-Δεξί μπακ-χάφ.

Στο Καλαμπάκι το κλίμα εί­ναι φοβερό και διοικητικά και προπονητικά. Είμαστε δεμένοι με τα παιδιά. Οι παλιοί μας καλωσόρισαν και μας έβαλαν κατευθείαν στην οικογένεια του Καλαμπακίου. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον να πάω στο Καλαμπάκι ήταν η πρόκλη­ση της Γ΄ εθνική κατηγορίας. Ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε αυτήν την κατηγορία, και με μεγάλη μου τιμή αποδέχθηκα την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα όνειρο μου, όπως κάθε παίκτη, είναι να παίξω όσο πιο ψηλά μπορώ. Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν σήκωσα το κύπελλο με το Φω­τολίβος. Ένα ολόκληρο χωριό φώναζε τραγουδούσε αστα­μάτητα για 90 λεπτά! Η χειρό­τερη ήταν στο Προάστειο, όταν μόλις στο 2’ λεπτό ενάντια στο Περιθώρι τραυματίστηκα και ράγισα τον αστράγαλο μου.

Το δυνατό μου σημείο πι­στεύω πως είναι η ταχύτητα μου και η αντοχή μου και το αδύνατο είναι το μαρκάρισμα και το σκοράρισμα τα οποία φυσικά δουλεύω σκληρά για να βελτιώσω.

Πέρυσι η ομάδα ήταν η καλύ­τερη στο πρωτάθλημα, το απέ­δειξε κιόλας με την κατάκτηση του Νταμπλ. Τα παιδιά ήταν μια οικογένεια γι’ αυτό έφτασαν να κατακτήσουν πρωτάθλημα και κύπελλο. Φέτος ο στόχος μας είναι η παραμονή στην Γ΄ εθνι­κή κατηγορία και να κάνουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο Ελλάδος κατακτώντας το κύ­πελλο Δράμας όπου και συμ­μετέχουμε.

Ευχαριστώ παρά πολύ την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ για την προσφορά της στον Δραμινό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ