114.184 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στη Δράμα

0
1643

– 240 εκλογικά τμήματα μαζί με αυτό των ετεροδημοτών θα λειτουργήσουν την Κυριακή στον νομό μας
– Στις 9 το βράδυ αναμένεται να διαμορφωθεί σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων και τα μεσάνυχτα η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων


 

Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της διαδικασίας των εκλογών της 21ης Μαΐου από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στη Δράμα, με τη μεταφορά των σάκων με το εκλογικό υλικό των εκλογικών τμημάτων στους δήμους και από εκεί –μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων– στα εκλογικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν στον Νομό Δράμας.
Απομένει η ψηφοφορία της Κυριακής αλλά και η καταμέτρηση και συγκέντρωση του αριθμού των ψήφων για κάθε κόμμα και υποψήφιο. Στον Νομό Δράμας εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 114.184 ψηφοφόροι.
Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη της ψηφοφορίας μετά το κλείσιμο της κάλπης, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στον σύνδεσμο https://ekloges.ypes.gr/current/v/home πατώντας πάνω στον ψηφιακό χάρτη του υπουργείου, το Νομό Δράμας ή να επιλέξουν στη συνέχεια από μενού που βρίσκεται στο δεξί μέρος της σελίδας έναν από τους πέντε δήμους του νομού για ειδικότερη ενημέρωση.
Το εκλογικό συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας έχει ξεκινήσει από καιρό τη διαδικασία της προετοιμασίας για τις εθνικές εκλογές, τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εξηγώντας ότι στο Νομό Δράμας υπάρχουν συνολικά 240 εκλογικά τμήματα και ένα από αυτά, στο Σχολικό Συγκρότημα Αρρένων θα λειτουργήσει ως εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών. Στη Δράμα έχουν ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο 27 συνδυασμοί κομμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το «λευκό» στα εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν 28 διαφορετικά ψηφοδέλτια για κάθε ψηφοφόρο.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ πάντως εξέφρασε χθες τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των υπηρεσιών που εργάστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, υπό την καθοδήγηση του προϊστάμενου της διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Ηρακλή Κωνσταντινίδη, πέρα από ωράρια και πολλές φορές μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να παραλάβουν τα ψηφοδέλτια που έστελναν τα κόμματα. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα στην διαδικασία των εκλογών.
Ο κ. Ηρακλής Κωνσταντινίδης, προϊστάμενος της διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των υπηρεσιών στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας καθώς ήταν δίπλα τους σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία χωρίς να υπάρξει ποτέ καμία παρέμβαση. Ο κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε και τα στελέχη του εκλογικού συνεργείου της ΠΕ Δράμας διότι κράτησαν, όπως είπε, υπεύθυνη στάση όλες αυτές τις ημέρες. Ο ίδιος τόνισε ότι χθες τελείωσε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας των εκλογών με την αποστολή του εκλογικού υλικού στους δήμους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα και για την δεύτερη φάση που είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας της Κυριακής. Σε ότι αφορά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων εξήγησε: «Μέσω του συστήματος «Ίριδα κάθε «αγγελιοφόρος» των δήμων θα μας αποστέλλει το πρακτικό (το υπηρεσιακό σημείωμα) και εμείς θα αναμεταδίδουμε τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στη Singular με τη βοήθεια των tablets αλλά και στο Πρωτοδικείο.
Σχετικά με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Κυριακής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, τα αποτελέσματα με τη βοήθεια της πληροφορικής αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι τις 9 το βράδυ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν. Με την βοήθεια των tablets που μοιράστηκαν στα εκλογικά τμήματα στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος καταγραφής των αποτελεσμάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών να λαμβάνει τα αποτελέσματα άμεσα. Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων θα είναι γνωστή γύρω στα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου και θα λήξει στις 7 το απόγευμα. Οι ψηφοφόροι μπορούν να δούνε στο gov.gr πού ψηφίζουν για τις εκλογές 2023 στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις». Στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της Δράμας οι εκλογείς μπορεί να σημειώσουν μέχρι 1 σταυρό στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στην κάλπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!