12μηνες συμβάσεις για την Υπηρεσία Ασύλου

Από 25 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το γραφείο στον Δήμο Παρανεστίου

0
2387

Πρόσληψη προσωπικού για το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου που αφορά και το Παρανέστι της Δράμας, με σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου προκειμένου να υλοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είχε σημειώσει ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Μ.Θ. Α/Δ Αναστάσιος Δραγουδάκης, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ μέσω της επιστολής προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κουμουτσάκο, περιέγραψε το πρόβλημα που υπάρχει στο γραφείο της υπηρεσίας ασύλου της Δράμας το οποίο πλέον στελεχώνεται με έναν μόνο υπάλληλο. Το γραφείο ασχολείται όπως είχε αναφέρει με τους τροφίμους που ζητούν άσυλο κάτι που προϋποθέτει καταγραφή των αιτημάτων και διεκπεραίωση όλων των άλλων προβλεπομένων διαδικασιών. Η ένωση ζήτησε την αναβάθμιση του γραφείου ασύλου της Δράμας (Παρανέστι) και την στελέχωσή του με περισσότερους υπαλλήλους κάτι που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης, με τις προσλήψεις που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου. Αξίζει να υπενθυμιστεί πάντως ότι στην ίδια επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ έθετε και το αίτημα ίδρυσης Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου στο Παρανέστι στα πρότυπα αυτού που υπάρχει στην Ξάνθη με στόχο να πάψουν να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την πάγια ανάγκη για μετακίνηση κρατουμένων που αιτούνται άσυλο και για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του κέντρου στο Παρανέστι.

Ποιες προσλήψεις θα γίνουν
Πρόκειται για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 220 ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Αμυγδαλέζας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Ποινικών Κρατουμένων, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κορίνθου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Αλεξανδρούπολης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Παρενέστι – Δράμας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Φυλακίου – Ορεστιάδας – Έβρου, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ξάνθης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Χίου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Ηρακλείου-Κρήτης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέρου και του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κω.
Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την ΕΕ και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.
Οι προσλήψεις για το Παρανέστι αφορούν την ειδικότητα ΠΕ Νομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Σπουδών και οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν για 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει στις 25 Νοεμβρίου του 2019 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 4 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη. Οι υποψήφιοι μπορούν όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην Υπηρεσία Ασύλου β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες – Έντυπα – Διαδικασίες – Διαγωνισμών Φορέων – Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι – Ανεξάρτητες και άλλες αρχές – ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες- Έντυπα – Διαδικασίες – Διαγωνισμών Φορέων – Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ