16η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων από τον ΟΦΑ Δράμας

Στον χώρο της ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου

0
3581

Άνοιξαν από την Δευτέρα 19 Αυγούστου οι εγγραφές για τους οδηγούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 16η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας (ΟΦΑΔ) την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη Δράμα και συγκεκριμένα στον χώρο δίπλα στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην περιοχή τής ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου, όπως εξήγησε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο γραμματέας του ΟΦΑ Δράμας κ. Γιάννης Ταμπακόπουλος.

Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα βρίσκεται επί της οδού 1ης Ιουλίου και η εκκίνηση της δεξιοτεχνίας θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11:00 το πρωί. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 16:00 το μεσημέρι και σε ότι αφορά την σημασία του θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετρά βαθμολογικά στο κύπελλο δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος για το 2019.
Ήδη οι άνθρωποι του ΟΦΑ Δράμας βρίσκονται στην φάση προετοιμασίας της 16ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτου, για την διεξαγωγή της οποίας θα απαιτηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, Ασθενοφόρων που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα κατά την διάρκεια του αγώνα όπως και η συνεργασία του Δήμου της Δράμας που παραχωρεί τον χώρο διεξαγωγής της δεξιοτεχνίας. Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια συνεργασίας με χορηγούς που σε κάθε διοργάνωση αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων που αναπόφευκτα υπάρχουν. Η συνδρομή των επαγγελματιών της Δράμας και των επιχειρήσεων της περιοχής στην κάλυψη αυτών των αναγκών έχει αποδειχθεί και από τις προηγούμενες φορές ότι είναι δεδομένη και αποτελεί στήριγμα στην αγόγγυστη προσπάθεια των ανθρώπων του ΟΦΑΔ να διοργανώνουν τους αγώνες αυτούς βάζοντας κάθε φορά αρκετά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Ωστόσο, εάν η οικονομική στήριξη και άλλων φορέων της περιοχής ήταν δεδομένη θα μπορούσαν να επιτευχθούν πολύ περισσότερα πράγματα προς όφελος της ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Νομό μας. Άλλωστε, σε κάθε διοργάνωση του ΟΦΑΔ είτε αυτή είναι η δεξιοτεχνία είτε η γνωστή Ανάβαση Κορυλόβου συγκεντρώνεται στην πόλη μεγάλος αριθμός επισκεπτών όπως και οδηγών από όλη την Ελλάδα. Με αυτό ως δεδομένο θα μπορούσε να υπάρξει στήριξη ανάλογη με αυτή που υφίσταται για άλλες διοργανώσεις όπως η Δραμοινογνωσία, η Ονειρούπολη κλπ αφού οι αγώνες πέραν των άλλων θα μπορούσαν ανεπιφύλακτα να ενταχθούν στον τομέα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού και κατά συνέπεια της προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή.
Σε ότι αφορά τις συμμετοχές, στην δεξιοτεχνία του ΟΦΑΔ μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε και τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές πέραν του πυροσβεστήρα που απαιτείται να είναι καλά εγκατεστημένος στην καμπίνα του αυτοκινήτου και κράνος τύπου full face για την ασφάλεια του οδηγού. Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει η άδεια του αυτοκινήτου, η οδική ασφάλεια και να είναι σε λειτουργία οι ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου.
Η 16η δεξιοτεχνία όπως αναφέρει ο ΟΦΑΔ, διοργανώνεται ύστερα από πολλές επιτυχημένες αγωνιστικές δραστηριότητες (Δεξιοτεχνίες – Αναβάσεις – TRIAL-RAID 4X4– RALLY SPRINT κ.λπ.) Ο αγώνας είναι εγκεκριμένος από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ