177 προσλήψεις στην Π.Α.Μ.Θ. προγραμματίζονται για το διάστημα 2023-2026

0
1191

Αφορούν το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο


 

Εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο «Πολυετής προγραμματισμός ανθρωπίνου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2023-2026» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ.
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει προσλήψεις συνολικά εκατόν εβδομήντα επτά ατόμων με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τα οποία χρειάζονται για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, η έγκριση για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στις οργανικές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκτιμήθηκε ως αναγκαία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επιπλέον αρμοδιοτήτων που της παραχωρήθηκαν (όπως ο οικονομικός έλεγχος πρώην ΥΔΕ, ΟΕΒ, ΤΟΕΒ, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής ένταξης, ο πρωτογενής τομέας, η πολιτική προστασία, κλπ.) και για να καλυφθούν θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.
Επιπλέον, η Περιφέρεια, που δημιουργήθηκε το 2010 και άρχισε να λειτουργεί από 1.1.2011 επιδιώκει την ανάπτυξη της περιφερειακής συνείδησης, της συλλογικότητας, της περιφερειακής αλληλεγγύης και της ενιαίας και ισόρροπης ανάπτυξης. Αλλά για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι πρέπει οι οργανικές δομές της Περιφέρειας να οργανωθούν με σύγχρονο και ορθολογικό τρόπο, να στελεχωθούν με καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας σε ένα μεταβαλλόμενο κοινωνικό – οικονομικό – πολιτιστικό περιβάλλον.
Σήμερα πλέον τίθεται το θέμα της στελέχωσης των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας, με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και εργατοτεχνικό δυναμικό λόγω της διευρυμένης περιοχής ελέγχου και των πρόσθετων μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από το 2011 μέχρι και σήμερα.
Συνολικά περίπου 645 λιγότεροι υπάλληλοι εργάζονται σήμερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, σε σχέση με το 2011. Το προσωπικό που υπηρετούσε το 2011 ήταν 1580 εργαζόμενοι ενώ το προσωπικό που υπηρετούσε το 2021 ήταν 935 εργαζόμενοι. Οι περισσότερες αποχωρήσεις εντοπίζονται στο μόνιμο προσωπικό. Η εικόνα του προσωπικού της Περιφέρειας όπως εκτιμάται για την επόμενη τετραετία, είναι άκρως ανησυχητική καθώς σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας. Πέρα από τις προβλεπόμενες αποχωρήσεις, μείζον ζήτημα αναδεικνύεται και η περαιτέρω γήρανση των εναπομεινάντων υπαλλήλων. Το πρόβλημα θα οξύνεται όσο θα αυξάνονται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ενώ οι λιγοστές προσλήψεις και οι μετατάξεις του προσωπικού μέσω κινητικότητας δεν επιφέρουν καμιά ουσιαστική αλλαγή στην συνολική εικόνα . Είναι φανερό πλέον ότι, με το υπάρχον δυναμικό είναι σχεδόν αδύνατη η έστω στοιχειώδης λειτουργία των επιτελικών υπηρεσιών της ΠΑΜΘ αλλά παραμένει προβληματική και η λειτουργία των οργανικών μονάδων των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΑΜΘ.
Κατά συνέπεια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών της ΠΑΜΘ, η άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων είναι απαραίτητη ώστε να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διαφόρους τομείς αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας όπως στην οικονομική λογιστική επιστήμη, στην κοινωνική πολιτική, στις νέες τεχνολογίες και στον ευρύτερο τομέα του περιβάλλοντος και του Χωρικού Σχεδιασμού, της Ανάπτυξης (ενεργειακών & φυσικών πόρων), στην Περιφερειακή Αγροτική Οικονομία και Κτηνιατρική λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν με τις ζωονόσους, καθώς και στην Δημόσια Υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ