1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

1
5129

Από 5 έως 9 Νοεμβρίου


 

Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α.Μ.Θ. κ. Μωυσιάδης Αριστείδης και η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α.Μ.Θ. σάς προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί 5-9 Νοεμβρίου 2022, με εκδηλώσεις, ημερίδες και δράσεις που θα υλοποιηθούν και στις πέντε (5) Περιφερειακές Ενότητες της Π.Α.Μ.Θ. Η διεξαγωγή της 1ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων ψυχικής και κοινωνικής υγείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την 1η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας Α.Μ.Θ. θα τιμήσει με την παρουσία της, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Υγείας (για θέματα ψυχικής υγείας) κα Ζωή Ράπτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

 

Πρόγραμμα Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11

11.00-12.30: Δράση: «Διαχείριση κρίσεων»
Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ. σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11

18.00-22.00: Έναρξη -Χαιρετισμοί
Καλωσόρισμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας, κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόριο.
Χαιρετισμός Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Α.Μ.Θ., κ. Αριστείδη Μωυσιάδη.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την «Ψυχική Υγεία»
-Τίτλος Εισήγησης: «Διαχείριση πένθους και παιδί»
Εισηγήτρια: Κοτσαμπασίδου Ευθαλία, Ψυχολόγος, Επιστημονικά υπεύθυνη Κ.Η. Πολυδέυκης, και Μουρατίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος.
-Τίτλος Εισήγησης: «Άγχος και τεχνικές αντιμετώπισης»
Εισηγήτριες: Κοκκίνη Ελευθερία, Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός PHD, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, και Κωνσταντίνα Νακοπούλου, θεραπευόμενη, η όποια θα παρουσιάσει την εμπειρία της.
-Τίτλος Εισήγησης: «Αναγνωρίζοντας τα σημάδια… τρίτη ηλικία και ψυχική υγεία».
Εισηγήτρια: Μαργαριτοπούλου Χρυσή, ΠΕ κοινωνική Λειτουργός, MSc.
-Τίτλος Εισήγησης: «Ο ρόλος της ψυχής στη διαχείριση καρκίνου»
Εισηγήτρια: Σαραφίδου Ευγενία, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος), Ενεργό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» και Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.
Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Διοικητηρίου Δράμας.
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης και το ΕΨΥΚΑ- Κέντρο Ημέρας «Πολυδέυκης».

Δράση: Συμμετοχή μαθητών στη δράση της Π.Α.Μ.Θ., υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας του 2ου ΕΠΑΛ, Τσακιρίδου Παναγιώτας, Επόπτριας Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) / Υγιεινολόγου, οι οποίοι θα εργαστούν στον χώρο του σχολείου με θέμα «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τον εαυτό μου», σχεδιάζοντας αφίσες και ερωτηματολόγια, τα οποία, αφού επεξεργαστούν, θα παρουσιαστούν στο χώρο του σχολείου κατά τις ημέρες Ψυχικής Υγείας.

 

ΤΡΙΤΗ 8/11

11.30: Δράση: Άθληση ωφελούμενων των ΚΑΠΗ Δήμου Δράμας σε συνεργασία με το ιδιωτικό γυμναστήριο Δράμας της Περετζούκας Δήμητρας.
Τόπος διεξαγωγής: στον χώρο του κήπου Δράμας, απέναντι από το ΚΑΠΗ Δράμας επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου 21 (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ή σε κλειστό χώρο ή άλλη μέρα).
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ. σε συνεργασία το ιδιωτικό γυμναστήριο Περετζούκας Δήμητρας.

18.00-20.00: Δράση: Χορευτικές εκδηλώσεις από φορείς Πολιτιστικών Συλλόγων:
-Πολιτιστικός Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος»
-Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου «Ο προφήτης Ηλίας»
Τόπος διεξαγωγής: Πλατεία Ελευθερίας Δράμας (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ή σε κλειστό χώρο ή άλλη μέρα)
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμένους Παρανεστίου «Ο προφήτης Ηλίας».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11

11.30: Δράση: Ενημέρωση και ομαδικό πρόγραμμα ZUMBA για όλες τις ηλικίες σε συνεργασία με το ιδιωτικό γυμναστήριο Δράμας της Περετζούκας Δήμητρας.
Τόπος διεξαγωγής: Πλατεία Ελευθερίας Δράμας (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ή σε κλειστό χώρο ή άλλη μέρα)
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ. σε συνεργασία με το ιδιωτικό γυμναστήριο της Περετζούκας Δήμητρας.

18.30: Δράση: Μουσική βραδιά
Μάριος Σαμδάνης – Θανάσης Ζεμαδάνης «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ»
Έφη Ζάνη – Γιάννης Αναστασιάδης – Δρόσος Δρόσος – Έλενα Βασιλοπούλου
Απόστολος Κεμετζής – Αντωνία Χρονοπούλου.
Τόπος διεξαγωγής: Έδρα του Διοικητηρίου Δράμας
Φορέας: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δράμας Π.Α.Μ.Θ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!