1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

0
1664

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 στο 1ο δημοτικό σχολείο Δράμας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με υπεύθυνο τον υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κοτίδη Γιώργο.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε εντός σχολικού πλαισίου και ωρολογίου προγράμματος, στο ‘πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, με την παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Κύριο μέλημά του προγράμματος, αποτέλεσε η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.
Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαιτέρως θετικής ανταπόκρισης, τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτικών όσο και από την πλευρά των μικρών μαθητών, οι οποίοι το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον με την υποβολή καίριων και εύστοχων αποριών οι οποίες απαντήθηκαν από τον υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κοτίδη Γιώργο.
Η καλλιέργεια θαλάσσιας κυκλοφοριακής αγωγής, είναι δυνατόν, με τη διαχρονική υλοποίηση του προγράμματος, να αποδώσει καρπούς, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, συμβάλλοντας κατ επέκταση στη σταδιακή μείωση των ατυχημάτων στη θάλασσα, των πνιγμών και της παραβατικής γενικά συμπεριφοράς κατά τη διενέργεια θαλασσίων δραστηριοτήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ