2 εκ ευρώ για αντικατάσταση δαπέδου και χρωματισμό του Νοσοκομείου Δράμας

0
2019

Κατατίθεται σχετική πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΠ της ΠΑΜΘ.

Πρόταση για τη χρηματοδότηση όχι μόνο της αλλαγής των δαπέδων αλλά και του χρωματισμού των χώρων του νοσοκομείου στο πλαίσιο πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Δράμας. Η πρόταση αφορά συγκεκριμένα την αντικατάσταση του φθαρμένου δαπέδου και τον χρωματισμό της τοιχοποιίας του νοσοκομείου εσωτερικά και έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.

Οι 660.000 ευρώ από το συγκεκριμένο ποσό αφορούν τον χρωματισμό των εσωτερικών χώρων του νοσοκομείου με νέες πιστοποιημένες οικολογικές, άοσμες, ειδικές αντιμικροβιακές και υποαλλεργικές βαφές.
Όπως ειπώθηκε πριν την απόφαση του οργάνου, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Δράμας δεν διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια, υπήρξε συνεργασία με την ΠΕ Δράμας για την υποστήριξη της μελέτης αλλαγής των δαπέδων που είναι στην φάση της ολοκλήρωσης. Ωστόσο επειδή κρίθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα μπορούσε να προστεθεί και το έργο της χρώσης των εσωτερικών τοίχων με νέες πιστοποιημένες οικολογικές, άοσμες, ειδικές αντιμικροβιακές και υποαλλεργικές βαφές για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας αέρα στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση που τελικώς υιοθετήθηκε “οι υπάρχουσες εσωτερικές χρώσεις του νοσοκομείου είναι ήδη 25ετίας, έχουν ήδη ρυπανθεί, αλλοιωθεί ή καταστραφεί από την μακροχρόνια χρήση, τις πολλαπλές παρεμβάσεις και αλλαγές χρήσης των διαφόρων χώρων. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου δέχεται αιτήματα από αρκετά τμήματα για ανανέωση των βαφών των εσωτερικών χώρων. Η σταδιακή και επιμέρους αντιμετώπιση του προβλήματος από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου είναι αδύνατη καθώς στερείται εδώ και αρκετά χρόνια, προσωπικού με την ειδικότητα των ελαιοχρωματιστών, το κόστος είναι υψηλό και δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα να αντιμετωπιστεί από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου ενώ στην παρούσα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης χρηματοδοτικού εργαλείου (ΕΣΠΑ). Με την «ευκαιρία» της σταδιακής εκκένωσης όλων των χώρων του Νοσοκομείου για την αντικατάσταση των δαπέδων τους, και χωρίς καθόλου επιπλέον όχληση, θα ήταν κρίμα να μην χρωματισθούν οι εσωτερικοί χώροι για ένα πραγματικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και από αισθητικής, οικονομικής, χρονικής, αλλά και κυρίως υγειονομικής άποψης ”.
Σημειώνεται ότι ήδη ο χρόνος αλλά και η συνεχής χρήση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου έχουν επιφέρει αλλοιώσεις που χρήζουν παρεμβάσεων της μορφής που προαναφέρθηκε. Το νέο κτίριο του Νοσοκομείου όπως και ο εξωραϊσμός του παλιού κτιρίου χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και οι εγκαταστάσεις έχουν ήδη διανύσει μία τουλάχιστον 25ετή χρήση.
Τα παράπονα δε για την κατάσταση ειδικά του δαπέδου του νοσοκομείου από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν εκεί κατά καιρούς αλλά και των συνοδών τους ήταν αρκετά.
Ο εσωτερικός χρωματισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων, η αλλαγή του δαπέδου και η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι έργα που μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν θα βοηθήσουν στην συντήρηση και την αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου πλέον κτιρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ