21.226 οι παραβάσεις στάθμευσης στην Δράμα στην τριετία

0
2479

Με το μισό από το αναγκαίο προσωπικό λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία

Επιστολή προς Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία γίνεται γνωστός ο “Απολογισμός έργου της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας” στάλθηκε απο τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, Ιωάννη Τσαμπαλάκη και διανεμήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους στο τελευτάιο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή πρόκειται για το έργο της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας μετά και την ολοκλήρωση των τριάμισι χρόνων λειτουργίας από την επανασύσταση της. Μία υπηρεσία, όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, που παρά τις μομφές που δέχεται κατά καιρούς και το εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό της, έχει καταφέρει να σταθεί επάξια στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ευταξία της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία αποτελείται από μόλις 12 άτομα, καλύπτοντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θέματα τροχαίας αλλά και θέματα αστυνόμευσης, όπως αυτές ορίζονται από το καταστατικό της και αφορούν όλο το Δήμο Δράμας και όχι μόνο τα όρια της πόλης.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Τσαμπαλάκης, ο αριθμός του εν λόγω προσωπικού θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιος προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, θυμίζοντας ότι ο αρχικός αριθμός των υπηρετούντων στην υπηρεσία ήταν 27 άτομα κατά την έναρξη της λειτουργίας του θεσμού στον Δήμο Δράμας.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας:
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας για το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2015 έως και το Δεκέμβριο του 2018, έχουν καταγραφεί στο ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας μας τα εξής αποτελέσματα:
†“21.226 βεβαιώσεις παραβάσεων που αφορούν την ελεγχόμενη στάθμευση αλλά και λοιπές παράνομες σταθμεύσεις.
†216 οχήματα που ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες χαρακτηρίστηκαν εγκαταλελειμμένα.
†225 υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν και αφορούσαν δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
†1.847 επιδόσεις πάσης φύσεως εγγράφων σε όλο το Δήμο Δράμας.
†3.502 κατ΄ οίκον γνήσια υπογραφής.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκαν 403 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών σφραγίστηκε για δέκα (10) ημέρες ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς διαπιστώθηκε 4η συνεχόμενη παράβαση, ενώ αφαιρέθηκαν οριστικά δύο (2) άδειες λειτουργίας, ύστερα από τη διαπίστωση της 5ης παράβασης.
Για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου πραγματοποιήθηκαν 201 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 104 παραβάσεις.
Και, 159 διεκπεραιώσεις λοιπών αρμοδιοτήτων όπως καθαριότητα, λαϊκή αγορά, πολιτική προστασία, οικοδομικές αυτοψίες.
Τα σύνολο των εσόδων από τους ελέγχους όπως αυτοί αποτυπώθηκαν είναι 510.816,18 ευρώ.
Να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση η αναφορά μας στο παραπάνω χρηματικό ποσό δε σημαίνει ότι η εφαρμογή της συστηματικής και οργανωμένης αστυνόμευσης συνιστά εισπρακτικό μέσο, αλλά τη συνέπεια απέναντι στην τήρηση και εφαρμογή του νόμου, στο πλαίσιο πάντα των αρχών δικαίου.
Επιπροσθέτως, τα παραπάνω στοιχεία κοινοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στην Εισαγγελία Δράμας ως ανώτατη προϊστάμενη αρχή μας, έτσι ώστε να έχει γνώση για το σύνολο των ενεργειών μας.
Πιστεύουμε απόλυτα, ότι η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο κυματοθραύστη των παραπόνων του δήμου, αφού οι πολίτες που αναζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα τους, ζητούν την παρέμβαση της, ακόμα και αν το θέμα που τους απασχολεί δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καθημερινά εισπράττουμε τις ευχαριστίες και τις φιλοφρονήσεις των συνδημοτών μας, καθώς τα τελευταία αυτά χρόνια μεταξύ άλλων, το προσωπικό της υπηρεσίας μας επιδεικνύοντας εγγύτητα και προθυμία, επισκέφτηκε παραπάνω από τρεισήμισι χιλιάδες κατοικίες στο Δήμο Δράμας, εξυπηρετώντας ανθρώπους που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Ως Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, θέλω να είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια υπηρεσία κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας, που λειτουργεί με πυλώνα την ισονομία και το περί δικαίου αίσθημα για το σύνολο της κοινωνίας της Δράμας και όχι για μεμονωμένες ομάδες πολιτών. Αισθανόμενοι τη βαρύτητα και την ευθύνη που απορρέει από το έργο μας, στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, με στόχο η υπηρεσία να εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο μας και κατ΄ επέκταση όλους εσάς, επιλύοντας σοβαρά προβλήματα τόσο για θέματα που αφορούν την κυκλοφορία των οχημάτων, όσο και για θέματα που συμβάλουν στην ομαλή συνύπαρξη των συμπολιτών μας. Τέλος, έχοντας υπόψη ότι ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ένα χώρο που λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις, ευχόμαστε από καρδιάς, η καινούργια χρονιά να αποτελέσει το ορόσημο για την ομόνοια όλων των παρευρισκομένων, που μέσα από το πρίσμα της υπευθυνότητας και της ανιδιοτέλειας, θα λειτουργούν έχοντας ως βασικό άξονα το κοινό καλό των πολιτών” καταλήγει ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!