21 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Δασών 2019

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

0
2594

Για 48η φορά εορτάζεται φέτος η «Διεθνής Ημέρα Δασών» με θέμα «Δάση και Εκπαίδευση», η οποία θεσμοθετήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την αξία των δασών και την πολύπλευρη λειτουργία τους. Άλλωστε, η αειφορία των δασών βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ευαισθητοποίηση και την επαγρύπνηση των πολιτών, ενώ η ανάγκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται επιτακτική και αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού με αφορμή τη σημερινή μέρα διοργανώνουν διανομή δασικών φυταρίων στο κοινό και ενημέρωση μαθητών στα σχολεία.
Η Δ/νση Δασών Δράμας συμετέχει στην εκδήλωση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ ΑΜΘ για τη «Διεθνή Ημέρα Δασών» με την ενημερωτική ομιλία στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ., 1ο χλμ. Δράμας-Μικροχωρίου, με θέμα: «Η κατάρτιση των Δασικών Χαρτών του Ν. Δράμας» με ομιλήτρια τη Σταυρούλα Ηλιάδου Τμηματάρχη Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Δράμας
Η οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, που επιτυγχάνεται με την κατάρτιση και την κύρωση των δασικών χαρτών, έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία και διαχείρισή τους, αφού ορίζονται σαφώς πλέον οι εκτάσεις που υπάγονται στο προστατευτικό πλαίσιο των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.
Με τις παραπάνω σκέψεις και δράσεις μπορούμε σίγουρα να συμβάλλουμε στο να είναι η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο η πραγματική Ημέρα των Δασών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ