25 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Μουσικό σχολείο της Δράμας

Σταθμός στην εκπαίδευση και το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας

0
2121

Με την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του συνοδεύονται φέτος οι τελικές συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου της Δράμας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας που δημιουργήθηκε το 1994 γιορτάζει με διήμερες εκδηλώσεις υπο τον τίτλο “1994-2019: Το Μουσικό γιορτάζει με Ηχο…χρώματα”, οι οποίες έχουν σκοπό να παρουσιάσουν της ολοκληρωμένης μορφής δραστηριότητες των Μουσικών Συνόλων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Έντεχνης και Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής του Σχολείου, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου της Δράμας η κα Μ. Συμμεωνίδου σημείωσε ότι “Το σχολείο προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο ενεργοποιώντας τους μαθητές, τα μουσικά του τμήματα, τις χορωδίες και το δυναμικό του. Το Μουσικό Σχολείο δεν είναι ένα απλό σχολείο αλλά τέσσερα σχολεία μαζί με 95 καθηγητές και 396 μαθητές και 19 τμήματα. Η προσφορά του σχολείου όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και στους ίδιους τους μαθητές του είναι σημαντική, κάτι που φαίνεται και από το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει κάθε χρονιά για φοίτηση σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι για την εισαγωγή στην πρώτη τάξη του σχολείου υπήρξε ενδιαφέρον από τουλάχιστον 150 μαθητές. Πέραν αυτού αποτελεί και μια από τις αξιόλογες δομές αυτού του είδους στην Μουσική Εκπαίδευση και παρά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει και χρήζουν μέριμνας όπως είπε η διευθύντρια του σχολείου στα ΧΡΟΝΙΚΑ, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Το Πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων
α) Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00
1. Σύνολο Κιθάρων / Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αναστάσιος Ευδοκίου και Αντώνιος Μιτζής
2. Σύνολο a cappella / Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
3. Ορχήστρα πνευστών οργάνων / Υπεύθυνος Καθηγητής: Γεώργιος Δασκάλου
4. Φωνητικό Σύνολο Covers / Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
5. Ρεμπέτικο – Λαϊκό Σύνολο / Υπεύθυνος Καθηγητής: Αναστάσιος Μασάδης
6. Παραδοσιακό Σύνολο, σε συνεργασία με τη Χορωδία της β’ Γυμνασίου, Υπεύθυνοι/νες Καθηγητές/τριες: Δέσποινα Βαμβακά, Μελέτιος Παντελίδης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
7. Παραδοσιακό Σύνολο / Υπεύθυνος Καθηγητής: Αστέριος Αυλογιάρης
β) Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00
1. Συμφωνική Ορχήστρα / Διεύθυνση: Δημήτριος Δοξάκης. Υπεύθυνοι/νες καθηγητές/τριες: Νικολέττα Μυρίδου (βιολιά – βιόλες), Στυλιανή Τέμπρελη (τσέλα), Γαβριήλ Παυλίδης (κοντραμπάσσο), Δημήτριος Δοξάκης (φλάουτα), Βασίλειος Τριανταφύλλου (κλαρινέτο) και Αναστάσιος Κούρτης (τρομπέτα)
2. Σύνολο Σαντουριών / Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ρόζα – Δήμητρα Χατζηκωνσταντίνου
3. Σύνολο Κρουστών / Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βαλεντίνη Παπανικολάου
4. Παραδοσιακό Σύνολο
Υπεύθυνος/νη καθηγητής/τρια: Δέσποινα Αυθεντοπούλου και Δημήτριος Κουκουμέριας
5. Σύνολο Μουσικής Δωματίου. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αγγελική Βλάχου σε συνεργασία με Δέσποινα Αυθεντοπούλου, Βαλεντίνη Παπανικολάου και Στυλιανή Τέμπρελη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ