28 εξωτερικοί απινιδωτές τοποθετούνται στην Δράμα

Από τον Δήμο της Δράμας, με την βοήθεια της Raycap και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

0
3926

Mε την βοήθεια της εταιρείας Raycap και υπό την αιγίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδας τοποθετήθηκαν 28 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους και χώρους που ανήκουν στον Δήμο Δράμας.

Οι απινιδωτές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί, θα εγκατασταθούν σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στον Δημοτικό Κήπο, στην Αστυνομία, στο γήπεδο Κραχτίδη, στο Κολυμβητήριο, σε υπηρεσίες και αλλού προκειμένου οι δημότες να κάνουν χρήση των μηχανισμών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, εξήγησε χθες ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος προσθέτοντας ότι ο Δήμος Δράμας, αλλάζει σελίδα, δείχνει σεβασμό στον Δημότη και θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες, την ασφάλεια και την υγεία του. Η Δημοτική Αρχή όπως είπε δείχνει υπευθυνότητα λόγων και πράξεων…
Σχετικά με την τοποθέτηση των εξωτερικών απινιδωτών, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κος Αλέξανδρος Παναγιωτίδης είπε ότι οι μηχανισμοί αυτοί τοποθετήθηκαν, στα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, στο ΚΗΦΗ και στον 1ο Παιδικό Σταθμό όπως και στην ΔΕΥΑΔ, στον χώρο όπου προσέρχονται οι καταναλωτές για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Μάλιστα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρεία Raycap και στην Καρδιολογική Εταιρεία Ελλάδος (αναφέροντας προσωπικά την συμβολή τού δραμινής καταγωγής καρδιολόγου κου Κ. Γκατζούλη). Πρόσθεσε ακόμη ότι αύριο Πέμπτη θα γίνει εκπαίδευση από την εταιρεία που τοποθέτησε τους απινιδωτές και στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με το θέμα του αιφνίδιου θανάτου, εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας κ. Χρήστος Χατζηελευθερίου.
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια αυτόνομη, απλοποιημένη, αυτοματοποιημένη και αξιόπιστη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη επαγγελματίες υγείας, σε θύματα Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής εκτός Νοσοκομείου. Οι συσκευές σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών εξάλλου, μπορούν όχι μόνο να αναγνωρίσουν με απόλυτη ακρίβεια τη θανατηφόρο αρρυθμία αλλά και να κατευθύνουν με φωνητικές προτροπές τους διασώστες στις κατάλληλες ενέργειες.
Έτσι μπορεί να γίνει η χρήση του μηχανήματος από άτομα χωρίς προηγούμενη ιατρική ή άλλη υγειονομική εκπαίδευση.
Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία. Ώς Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή θεωρείται η ξαφνική απροσδόκητη απώλεια της αντλητικής ικανότητας της καρδίας, με αποτέλεσμα το θύμα να έχει απώλεια αναπνοής και αισθήσεων. Οι περισσότερες των περιπτώσεων Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς, δηλαδή η καρδία μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή, ενώ το υπόλοιπο των περιπτώσεων οφείλεται σε μη απινιδώσιμους ρυθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!