3.076.000 ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις

Ανακοινώθηκε χθες από την Αναπτυξιακή Δράμας, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έργων ιδιωτικού χαρακτήρα μέσω του προγράμματος LEADER

0
2347

Ανακοινώθηκε χθες η πρώτη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα LEADER/CLLD απο την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Δράμας.

Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος με τίτλο «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» και της «Στήριξης υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. καλεί τους ενδιαφερόμενους και υποψήφιους δικαιούχους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της ΑΝΕΔ κ. Μανώλης Χατζόπουλος οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από αύριο 10 Απριλίου μέχρι τις 5 Ιουλίου του 2019. Η πρόσκληση αφορά επιδοτήσεις σε σχεδόν όλους τους τομείς της Ιδιωτικής Οικονομίας και επενδύσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στον Νομό Δράμας πλην της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας. Για την συγκεκριμένη πρόσκληση ήδη εμφανίστηκε εύλογο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές εδώ και αρκετούς μήνες από την στιγμή ακόμη της προαναγγελίας της.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.
Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις εφαρμόζονται στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Δράμας, δηλαδή στο σύνολο των Δήμων Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης και Δράμας εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας. Κατ’ εξαίρεση, εντός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, επιτρέπεται η υλοποίηση πράξεων στους οικισμούς: Αμπελάκια, Νέα Σεβάστεια και Ταξιάρχες – Τιμόθεος.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.076.000,00
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης είναι στις 10/04/2019 και ώρα 13:00 το μεσημέρι ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στις 5/7/2019 και ώρα 14:00 μμ.
Η ενίσχυση χορηγείται στο δικαιούχο με τη μορφή επιχορήγησης και το ύψος της υπολογίζεται βάσει των επιλέξιμων δαπανών. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε αίτησης στήριξης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 600.000 € για πράξεις που αφορούν σε υποδομές ή/ και εξοπλισμό και τις 100.000€ για άυλες πράξεις. Κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να πραγματοποιήσει πράξη με προϋπολογισμό στα συγκεκριμένα όρια. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας πράξης αποτελεί η διαθεσιμότητα των πόρων της πρόσκλησης. Σε περίπτωση χρήσης του καθεστώτος de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας), η μέγιστη δημόσια δαπάνη μπορεί να ανέλθει στις 200.000€ στην τριετία συναθροίζοντας και τυχόν ενισχύσεις που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν, από άλλα μέτρα που υπάγονται στο καθεστώς de minimis, σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Δράμας με γραμμή επικοινωνίας το 25210-47610

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!