400 αθλητές θα συμμετάσχουν φέτος στο VFT Παρανεστίου

0
1924

– Λίγες ημέρες πριν την αφετηρία η φετινή διοργάνωση
– Μιλά στα «Χ» ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Δημήτρης Γεωργίου

Περίπου 400 συμμετοχές δηλώθηκαν από αθλητές που θα συμμετέχουν στον φετινό Virgin Forest Trail του Δήμου Παρανεστίου, ο οποίος θα διεξαχθεί κανονικά σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, όπως έκανε γνωστό  στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Δημήτρης Γεωργίου.
Οι συμμετοχές στον αγώνα των 46 χιλιομέτρων έχουν κλείσει εδώ και εβδομάδες φθάνοντας το ανώτατο όριο συμμετοχής, δηλαδή τις 200, ενώ έφθασαν τις 100 οι συμμετοχές στον αγώνα των 162 χιλιομέτρων και τις 100 στον αγώνα των 110 χιλιομέτρων, οι περισσότεροι αθλητές προέρχονται από την Ελλάδα αλλά υπάρχουν και συμμετοχές από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι υπόλοιποι αγώνες, όπως συνήθως διεξαγόταν σε προηγούμενες διοργανώσεις, δεν θα διεξαχθούν φέτος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι, αν διεξαγόταν και οι υπόλοιποι αγώνες, θα υπήρχε αυξημένος κίνδυνος για τους αθλητές, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους εθελοντές λόγω της πανδημίας. Στη φετινή διοργάνωση, πάντως, υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην προσέρχονται και οι συνοδοί των αθλητών, για καθαρά υγειονομικούς λόγους. Οι αθλητές θα συμμετάσχουν στους αγώνες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με αποτέλεσμα τεστ PCR των τελευταίων 48 ωρών.
Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων δήλωσε ικανοποιημένος από τις φετινές συμμετοχές, με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν αλλά και με βάση τα δεδομένα των συμμετοχών άλλων αντίστοιχων αγώνων αυτή την περίοδο.
Σε επίπεδο προετοιμασίας, μέσα στην εβδομάδα αλλά και τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα, ολοκληρώνεται ο έλεγχος των διαδρομών, που περιλαμβάνει σήμανση και ετοιμότητα των σταθμών. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να φθάνουν και οι προμήθειες για την τροφοδοσία των αθλητών ενώ έχουν παραληφθεί ήδη και τα δώρα που θα τους δοθούν. «Τις τελευταίες ημέρες πριν τους αγώνες θα γίνει το μοίρασμα και ο εφοδιασμός όλων των σταθμών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων στα «Χ».
Σημειώνεται ότι οι αθλητές θα φιλοξενηθούν σε μικρές εστίες των 6 ατόμων στον οικισμό του Μεσοχωρίου ο οποίος είχε κατασκευαστεί παλαιότερα για τους εργαζόμενους των φραγμάτων Πλατανόβρυσης και Θησαυρού.
Σημαντικό μέρος και της φετινής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές, οι λίστες των οποίων δεν έχουν κλείσει ακόμη. Φέτος όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 200 εθελοντές από συλλόγους και μεμονωμένους πολίτες. Μέχρι στιγμής προηγήθηκαν ήδη δύο συναντήσεις των εθελοντών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συμμετέχει στους αγώνες βουνού του Παρανεστίου εδώ και αρκετά χρόνια.
Η φετινή διοργάνωση των αγώνων βουνού Παρανεστίου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η διοργάνωση αναβλήθηκε για προληπτικούς λόγους και λόγω της εξέλιξης που είχε η πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ